TOP 4 padomi, kā iemūžināt nevainojamu ēdiena foto

© F64

4.lapa

3. Fotogrāfijas kompozīcija - puse no uzvaras

"Būtiskākā atziņa šeit ir tāda, ka svarīgi ir likt akcentu tieši uz ēdienu, nevis uz ēdiena dekorācijām. Ja ēdiens ir centrālais objekts, tad daudz dekorāciju nevajag, tas noņem fokusu no ēdiena. Kompozīcija ir ļoti plaša tēma un gaumes jautājums. Citam patīk minimālisms, kur ir daudz tukšas telpas apkārt ēdienam. Citiem patīk, ka viss laukums ir aizpildīts. Man ļoti patīk strādāt ar kontrastiem. Piemēram, viena laukumu daļu ir aizpildīta, bet pretī ir tukšs laukums, ir ļoti dažādi veidi kā to izcelt,” pārdomās dalās ēdiena blogere.

Runājot par fotogrāfijas kompozīciju Katrīna Mame izceļ arī krāsu kompozīcijas nozīmību fotogrāfijā. Piemēram,ja ēdiens ir brunā krāsā, to noteikti nevajag likt uz brūna šķīvja vai galda - ir jāievēro krāsu kontrasts un jāizmanto pretējas krāsas, lai izceltu pašu ēdienu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais