RECEPTES: Radoši un šausminoši saldumi Halovīnam

2.lapa

"Indīgie" āboli

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  • 8-12 nelieli āboli
  • 400 g cukura
  • 100 g ūdens
  • 150 g tumšā cukurniedru sīrupa vai melases
  • 30 g sviesta
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. melnās pulverveida krāsvielas - augogles (var lietot arī sēpijas tinti, bet tad karamelei var būt zivs piegarša)
  • koka irbulīši
  • melnās lentītes rotāšanai

Pagatavošana

1) Ābolus nomazgā un kārtīgi nosusina.

2) Gatavo melno karameli - katlā ar biezu pamatni ieber cukuru, ūdeni, sāli, sviestu, melno krāsvielu un sīrupu. Uzvāra un tad vāra vēl ~12 min, līdz karamele sabiezē (ja ir konditorejas termometrs, tad tam ir jārada 145°C). Iegūto karameli noņem no plīts ātri apmērcē tajā visus ābolus, katrā iedurot kociņu, uz kura ābols turēsies. Karamelei ābols jāpārklāj no visām pusēm Pēc tam ābolus liek uz cepampapīra un ļauj karamelei sastingt.

3) Koka irbulīšus rotā ar lentītēm un pasniedz Halovīna svinētājiem!

Izklaide

Pirmās Adventes priekšvakarā, sestdien 30.novembrī, plkst.17, Rīgā norisināsies galveno Ziemassvētku egļu iedegšanas pasākums Rātslaukumā un Doma laukumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.