Idejas, kā iedvesmoties svētku maltītei

© Publicitātes foto

3.lapa

Pixabay

Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas: (4 personām)

Apelsīna miza no 2 apelsīniem

Svaigi spiesta apelsīnu sula (400 ml)

Ingvera sakne (10 gr)

Piparkūku garšviela (20 gr)

Rozmarīns 1 zariņš

Cukurs (4 EK)

Spicy rums (40 ml)

Dzērvenes (1 kg)

Mazsālīta forele (300 g)

Pagatavošana

Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej pāri apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas. Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes. Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot. Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties. Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=AxqnwKPE03A&feature=youtu.be

* Ziemassvētku ēdienu receptes sadarbībā ar "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"

Izklaide

Pirmās Adventes priekšvakarā, sestdien 30.novembrī, plkst.17, Rīgā norisināsies galveno Ziemassvētku egļu iedegšanas pasākums Rātslaukumā un Doma laukumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.