Gardas kokteiļu receptes svētku laikam

© publicitātes

AlkOutlet aicina izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. 

Prosecco un granātābolu sīrups

Sastāvdaļas (8 glāzēm):

120 g granātābolu sīrupa*

1 pudele Prosecco Brut

Rotāšanai

-granātābola sēkliņas

-rozmarīna zariņi

-50 g cukura

-kanēlis pēc garšas

-½ tējk. pulverveida ēdamā zelta

-citrons vai laims

Pagatavošana

Grezno glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu - samaisi cukuru ar zelta pulveri un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats kanēļcukura slānis. Ar citrona miziņu nobrauc pa glāzes maliņu un tad glāzes maliņu apviļā cukurā. Katrā glāzē ielej pa ~15 g granātābola sīrupa un pielej galveno sastāvdaļu - Prosecco. Rotā ar rozmarīna zariņu, granātābolu sēkliņām un pasniedz.

*Granātābolu sīrupam

50 g baltā cukura

200 ml granātābolu sulas vai nektāra

1 rozmarīna zariņš (pēc vēlmes)

Uzvāri granātābolu sulu kopā ar cukuru, vāri 3-5 min, līdz sīrups sabiezē. Pievieno rozmarīna zariņu un atstāj pilnībā atdzesēties.


Bezalkoholiskais dzērveņu karstvīns

Sastāvdaļas:

1 pudele bezalkoholiskā sarkanvīna

1 kanēļa standziņa

2 anīsa zvaigznītes

5-7 smaržīgie pipari

¼ tējk. rīvēta muskatrieksta

500 ml dzērveņu sulas

1 apelsīns

cukurs vai medus pēc garšas

Rotāšanai

2 nelieli āboli, sagriezti nelielās daiviņās

1 laims, sagriezts plānās pusripiņās

kanēļa standziņas

dzērvenes

Pagatavošana

Sagriež apelsīnu ripiņās, tad ceturtdaļās. Katlā ielej vīnu, dzērveņu sulu, pievieno apelsīna gabaliņus un visas garšvielas. Pievieno cukuru vai medu pēc garšas. Uzkarsē un pasniedz, rotājot ar āboliem, laimu, dzērvenēm un kanēļa standziņām.

Izklaide

Pirmās Adventes priekšvakarā, sestdien 30.novembrī, plkst.17, Rīgā norisināsies galveno Ziemassvētku egļu iedegšanas pasākums Rātslaukumā un Doma laukumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais