Izmēģini! Kabaču un apelsīnu ievārījums

© gardezi.lv

"Rimi Gardēži" iesaka recepti, kurā vari izmantot dārza karaļus - ķirbjus!

Sastāvdaļas:

  • Kabači - 1 kg (attīrīti no mizas un sēklām)
  • Cukurs - 1 kg
  • Apelsīni - 3 gab.
  • Citrons - 1 gab.
  • Kanēlis - 1 tējk.

Pagatavošana

Nomizo kabaci un attīra no sēkliņām. Sagriež smalkāk un liek katlā. Pierīvē citrona un divu apelsīnu mizu. Pievieno kanēli un cukuru. No apelsīniem un citrona izspiež sulu un lej katlā. Liek vārīties vismaz 25 - 30 minūtes, līdz kabači izšķīduši, kļuvuši caurspīdīgi.
Manā gaumē būtu šo ievārījumu vēl arī izspiest caur sietu, tad tas top pavisam viendabīgs. Tomēr var to pildīt burciņās uzreiz. Ja esi izvēlējies izspiest ievārījumu caur sietu, pirms pildīšanas burciņās tas jāuzkarsē vēlreiz.

Ieteikums!
Pēc atvēršanas ievārījumu ieteicams glabāt ledusskapī. Un, protams, tā kā tajā ir daudz cukura - lietot samērīgā daudzumā.

Izklaide

Dažkārt šķiet, ka latvju mūziķi savā starpā sacenšas, kurš izdomās klausītājus atbiedējošāku grupas nosaukumu vai neizteiksmīgāko skatuves vārdu. Lūk, Jānis Strapcāns, kuru līdz mūža beigām atcerēsies kā grupas “H2O” (tā, kura izpildīja lipīgo hitu “Uzmini nu”) vokālistu, pieteicies ar soloprojektu “vienu”. Jā, tieši tā – ar mazo burtu un kaut kādā dīvainā locījumā.