Pagatavo pats! Krāsnī cepti virtuļi Lieldienām

© Ekrānuzņēmums

"Rimi" piedāvā gardu recepti - kā pagatavot 12 sulīgus krāsnī ceptus virtuļus.

Sastāvdaļas

  • Milti
    120g
  • Brūnais cukurs
    100g
  • Kakao
    25g
  • Cepamais pulveris
    1/2TK
  • Šokolāde
    40g
  • Sāls
    šķipsniņa
  • Ola
    1gab.
  • Skābais krējums
    90g
  • Piens
    60ml
  • Eļļa
    60ml

Šokolādes glazūrai

  • Sviests
    115g
  • Piens
    60ml
  • Vaniļas cukurs
    2TK
  • Šokolāde
    115g
  • Pūdercukurs
    240g

Dekorēšanai

  • Cukura skaidiņas

Pagatavošana

Bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Pieber sasmalcinātu brūno šokolādi un samaisa.

Atsevišķā bļodā samaisa olas, skābo krējumu un eļļu.

Pievieno sausajām sastāvdaļām.

Tad pievieno pienu un maisa, līdz izveidojas vienmērīga masa, ko pilda konditorejas maisiņā.

Sagatavo mafinu pannu, ieziežot katru formiņu ar sviestu un vidū ieliekot nelielu bumbiņu, ko izveido, saburzot cepamo papīru.

Tad pilda ar virtuļu masu, veidojot riņķi.

Liek cepties 190 C 10 min


Tikmēr gatavo glazūru.

Katliņā silda sviestu un pienu, līdz sviests ir izkusis.

Samazina karstumu un maisot pievieno šokolādi, līdz tā ir izkususi.

Izslēdz krāsni un pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru, kārtīgi samaisot.

Atdzisušos virtuļus mērcē šokolādes glazūrā no vienas puses un apber ar krāsainām cukura skaidiņām.

Ļauj nostāvēties 30 min.