Uzņēmēja un gardēde Liene Zemīte ar "Rimi" starpniecību dalījusies ar "irbīšu" jeb gaļas velntīšu recepti.
Sastāvdaļas
-
Liellopa fileja, 1.5 kg
-
Vidēji burkāni, 2 gab.
-
Vidējs sīpols, 1 gab.
-
Ķiploki, 4 daivas
-
Ķimenes, 3 ēdamkarotes
-
Kūpināta cūkgaļas krūtiņa, 500 g
-
Olīveļļa, cepšanai un pārslacīšanai
-
Lauru lapas, 3 gab.
-
Smaržīgie pipari, 1 tējkarote
-
Čili pipars, 1/4
Piedevas
Pagatavošana
- Liellopa fileju sagriez plānās šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, pārkaisi sāli un piparus.
- Pagatavo pildījumu: nomizo un sarīvē burkānus, nomizo un sasmalcini sīpolu, ķiplokus un čili, sagriez cūkgaļas krūtiņu. Visu apcep karstā olīveļļā, kamēr tauciņi no cūkgaļas iztecējuši, pievieno sāli un piparus.
- Ņem izklapēto gaļas šķēli, iepildi aptuveni 1 ēdamkaroti pildījuma, satin un apsien ar diedziņu. Tā izdari ar visiem gaļas gabaliem.
- Uzkarsē pannā eļļu, apcep satītās irbītes. Tad liec irbītes katlā, pārlej karstu ūdeni, pievieno lauru lapas, piparus, pēc garšas - sāli. Sautē, kamēr gaļa mīksta. Tad iztin irbītes no diegiem.
- Pagatavo piedevas: mazos kartupelīšus sagriez uz pusēm, liec uz pannas, pārslaki ar olīveļļu, pārkaisi sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku un rozmarīnu, liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep aptuveni 20-25 minūtes.
- Pa to laiku sāls ūdenī noblanšē brokolīnus.
- Pasniedz irbītes ar skābu krējumu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un brokolīniem.
Avots