Kannu kinofestivāla atklāšanas vakariņās filmu zvaigznes apēda 350 omāru, vairāk nekā 80 kilogramu teļa medaljonu un 700 kabaču ziedu, 70 kilogramus šokolādes desertā, kā arī izdzēra 525 litrus sarkanā un baltā vīna un 150 pudeles ekskluzīva šampanieša.
Vakariņas žūrijas vadītājam Robertam de Niro, Umai Tūrmanei, Vudijam Alenam un pārējiem vairāk nekā 600 lūgtajiem viesiem gatavoja pasaulē atzītais šefpavārs Alain Ducasse kopā ar 40 pavāriem no viņa uzņēmuma. Alain Ducasse izveidojis 27 restorānus 8 pasaules valstīs un ir titulētākais Mišelin zvaigžņu ieguvējs pasaulē. Kannu kinofestivāla atklāšanas vakariņas tika gatavotas speciāli festivālam izveidotā Electrolux stikla virtuvē.
Izsmalcinātās vakariņas viesi baudīja pludmalē, pie Kannu kongresu nama Palais des Festivals izveidotajā Electrolux paviljonā Agora. Agora notiks liela daļa Kannu kinofestivāla pasākumu.
Ēdienkartes sagatavošanā izcilais pavārs iedvesmojās no Francijas dienvidu augu un dzīvnieku valsts produktiem.
Uz Kannu kinofestivāla atklāšanas vakariņām tika aicināti 650 viesu, par kuru labsajūtu gādāja 100 Electrolux viesmīļu. Viesi izmantoja vairāk nekā 2000 glāžu, 3000 šķīvju un 5000 galda piederumu.