Ar restorāniem pieredzes mēdz būt dažādas. Arī satura veidotājai Arīnai, kura vērsās pie “Bez Tabu”.
Satura veidotāja Arīna ar vīru 2-3 reizes mēnesī apmeklē kādu jaunu restorānu. Pēc to apmeklējumiem Arīna veido restorāna apskatus video formātā, ar kuriem dalās sociālajos portālos. Pavisam nesen Arīna ar vīru devās vakariņot kādā Vecrīgas restorānā. Restorānā ēdiens esot bijis labs, cenas adekvātas, restorānā esot bijis skaļš, bet ne par to Arīna sūdzas.
Liels bijis viņas un vīra pārsteigums, kad viesmīlis atnesis rēķinu, kurā ar pildspalvu pārsvītrota gala summa, parādot to, ka klāt jāmaksā vēl it kā dzeramnauda.
Arīna, kā vienmēr, arī ar pieredzi konkrētajā restorānā dalījusies sociālajos portālos. Par situāciju ar rēķinu viedokļi komentāru sadaļā dažādi.
Valsts ieņēmumu dienestā (VID) skaidro - apkalpošanas maksai jāparādās čekā un, protams, nevis ar roku ierakstītai. Nauda nonāk uzņēmuma bankas kontā, un pie nodokļu nomaksas tiek samaksāta apkalpojošam personālam kā atalgojums. Tāpat arī ar dzeramnaudu - arī tā jāuzrāda.