Lai mudinātu Latvijas iedzīvotājus ļauties gastronomiskiem piedzīvojumiem ārpus mājas, Latvijas Pavāru klubs sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB) šogad rīkos četras sezonālas Rīgas restorānu nedēļas, kuru ietvaros restorāni gatavos īpašos piedāvājumus no sezonāliem Latvijas produktiem. Pirmā, pavasara Rīgas restorānu nedēļa (RRN) norisināsies no 22. - 28.aprīlim.
Restorānu nedēļas laikā pavāri savās ēdienkartēs akcentēs īpaši izvēlētus Latvijas sezonas produktus, piemēram, pavasara sezonā tie būs - bērzu sulas, rabarberi un reņģes, tradicionāli latviskas ēdamlietas mūsdienīgā izpildījumā.
Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova: "Šogad veiktajā RTAB aptaujā noskaidrojās, ka 75% iedzīvotāju uzskata, ka Rīgas restorāni nav iedzīvotājiem pieejami, tajā pašā laikā 84% norādīja, ka būtu gatavi apmeklēt restorānus par īpašām cenām. Tas mūs, Latvijas Pavāru klubu, mudināja radīt šo īpašo sezonālo vietējo produktu piedāvājumu ar trīs ēdieniem par 10,50 latiem. Šī demokrātiskā cena ļaus iedzīvotājiem un pilsētas viesiem iepazīt īsto Rīgas garšu, paviesojoties arī augstas klases restorānos, kuros varēs baudīt ēdienus, kas meistarīgi pagatavoti no garšīgiem un veselīgiem Latvijā audzētiem sezonas produktiem. Tā būs arī iespēja daudziem apmeklēt nedēļas laikā vairākus restorānus, salīdzināt un atrast sev tīkamāko gardēžu vietu."
Pavasara sezonas restorānu nedēļā iesaistījušies 15 Rīgas restorāni, bāri un kafejnīcas: Avalon, Benjamiņš, Bergs, Bibliotēka N°1, Burkāns, B-Bārs Restorāns, Dārzs, Elements, Fazenda Bazārs, Kaļķu vārti, LIDO Atpūtas centra restorāns, Le Dome, Ostas skati, Taverna un Tinto.