Gardēžiem

11.sep 2017
Dzeltenas, zilas, sarkanas, saldas un ne tik saldas, lielākas un mazākas formas augļi... Šādas plūmes ik gadu ir galdā vasaras beigās. Zinātniski pierādīts, ka tieši plūmēs vitamīnu un minerālvielu sastāvs ir krietni bagātīgāks nekā vairumā citu augļu.
11.sep 2017
Sātīga vakara maltīte var radīt ne tikai smaguma sajūtu vēderā, bet arī mokošu bezmiegu. Bet arī ar tukšu vēderu aizmigt ir ļoti grūti. Tad – ko ēst vakarā, lai labi nāktu miegs? Piedāvājam TOP 13 produktus, ko droši var izvēlēties vakara uzkodām, nebaidoties, ka būs jācīnās ar bezmiegu.
10.sep 2017
Nu kurš tad ne­zi­na pi­par­mēt­ru – aro­mā­tis­kā tē­jā, kā­dā spir­dzi­no­šā kok­tei­lī, mo­dē nā­ku­ša­jā pi­par­mēt­ru sī­ru­pā, kā ne­iz­trūk­sto­šu pie­de­vu da­žā­du de­ser­tu gar­šas bu­ķe­tes pil­nī­go­ša­nai... Nu, bet pi­par­mēt­ra vie­nā īs­ti va­sa­rī­gā, gai­sī­gi val­dzi­no­šā kū­kā? Pa­mē­ģi­nām!
8.sep 2017
Kā ziņots, Mārtiņa Rītiņa un restorāna ''Vincents'' ceļi šķīrās, par tā vadītāju kļūstot vīnzinim Raimondam Tomsonam. Tagad arī paziņots, kas kļuvis par jauno šefpavāru.
6.sep 2017
Brī­dī, kad no vir­tu­ves sāk nākt un pa­kā­pe­nis­ki vi­su mā­ju pār­ņem ne ar ko ne­sa­lī­dzi­nāms, kār­di­nošs un pa­ve­di­nošs kaut kā garš­īga aro­māts, pat pa­ši zvē­ri­nā­tā­kie vi­sā­du naš­ķu un kā­ru­mu no­lie­dzē­ji sa­lūst, jo ābo­lu pī­rā­gam ar kļa­vu sī­ru­pu pre­to­ties ne­spēj ne­viens. Ne­viens pats!
6.sep 2017
Pavisam drīz studentiem, ieejot mācību ritmā, no rītiem piecelties būs arvien grūtāk, bet darbu apjoms tikai pieaugs. Narvesen, rūpējoties, lai viņi būtu mundri un vienmēr savā labākajā formā, sniedz īpaši izdevīgu studentu kafijas piedāvājumu, kas priecēs gan pašsajūtu, gan prātu.
6.sep 2017
Visticamāk tu jau zini, ka šokolāde mēdz būt trīs veidos - melnā, piena un baltā. Tomēr mūsdienās visi grib ko jaunu, tādēļ pievienojies ceturtais veids, ziņo Bloomberg.
6.sep 2017
Ņemot vērā gan apmeklētāju lielo interesi, gan Latvijas labāko restorānu un ēdienu entuziastu atsaucību, arī 6., 13., 20. un 27. septembrī no plkst. 18.00 līdz 23.00 Kalnciema kvartālā turpināsies Street Food festivāls.
5.sep 2017
Visticamāk esi ēdis vistas krūtiņu, un pat ne reizi vien. Lai arī to uzskata par daudz veselīgāku, nekā cūkas vai liellopa gaļa, viss nav tik vienkārši.
5.sep 2017
Latvijas krievvalodīgajos medijos parādījies satraukums par jaunu kvasu.
4.sep 2017
Gandrīz katrs no mums ir piedzīvojis brīdi, kad sāk mocīt izsalkums, tomēr laika kārtīgai maltītei nav un gribas nopirkt kādu našķi ātrām uzkodām.
photo_camera
4.sep 2017
Virtuļi ir leģendāri kārumi, kurus ēd ne tikai amerikāņu policisti, kā to mums rāda filmās, bet arī gardums ar ko sevi palutināt steidzīgā darba dienā.
3.sep 2017
Veselīgas, labi glabājas, nav dārgas un der ļoti daudziem ēdieniem – tas viss pamatoti sakāms par sarkanajām galda bietēm. Cilvēku ēdienkartē tās ir jau vairākus gadu tūkstošus. Sākumā ļaudis vāca bietes savvaļā Vidusjūras krastos, dažādās Āzijas valstīs un citviet, galvenokārt uzturā izmantojot biešu lapas. Vēlāk zemkopji sāka bietes arī audzēt, kultivējot aizvien lielākas saknes. Senie romieši izmantoja gan lapas, gan saknes, bet vēlāk biešu lapas no aprites izspieda spināti un citi lapu dārzeņi. Viduslaiku Eiropā sarkanā biete jau bija parasta lieta, toties šodien bietes bieži vien esam ēdienkartē nostūmuši maliņā. Laiks mainīt attieksmi.
1.sep 2017
Aveņu mārrutki, ābolu sviests, čili želeja, kūciņa burci-ņā… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem pro-duktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties Bal-tijas lielākajā pārtikas izstādē Riga Food 2017, kas no 6. līdz 9. septembrim notiks Ķīpsalā.
30.aug 2017
Kur brīvdienās aiziet kopā ar bērniem, lai restorāna apmeklējums nepārvērstos par nepatīkamu piedzīvojumu? Kur paēst biznesa pusdienas vidē, kas rosina iztēli un apetīti, maksājot salīdzinoši maz, bet gūstot patiesu baudu no maltītes? Vietējiem iedzīvotājiem un visiem citiem, kam nav slinkums aizbraukt līdz Mārupei, ir šī lieliskā iespēja – tas ir restorāns Hercogs.
29.aug 2017
Ar iespaidīgu pasniegšanu izcēlies Apogee Lounge, kurš atrodas Dana Hotel Čikāgā.
28.aug 2017
Aukstā laikā bieži vien gribas tikai gulēt zem siltas segas, tāpēc nav slikta doma mājās jau laikus izveidot pārtikas krājumus.
28.aug 2017
Par spīti vēsajām vasarām, saldējums latvietim garšo tikpat ļoti kā visiem citiem. Tomēr, vai zināji, ka pie mums to arī ražo kompānijas ar stāžu?
26.aug 2017
Šodien, 26.augustā notiks XVI Carnikavas Nēģu svētki “Svinam kopā”. Nēģu svētki ir lielākie novada svētki, godinot nēģu zvejas sezonas atklāšanu. Svētkos ierodas pats Nēģu karalis, kurš dodas svētku gājienā. Tradicionāla svētku sastāvdaļa ir nēģu ātrēšanas sacensības un nēģu zupas vārīšana parkā 400 litru katlā.
photo_camera
26.aug 2017
Godinot latviešu ēdienkartei tik ļoti tradicionālos piena, maizes un medus produktus, šodien, 26. augustā, Jelgavā jau septiņpadsmito reizi norisināsies “Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki 2017”, pulcējot vairāk nekā 180 tirgotājus un amatniekus.