Gardēžiem

26.aug 2017
Šodien, 26.augustā notiks XVI Carnikavas Nēģu svētki “Svinam kopā”. Nēģu svētki ir lielākie novada svētki, godinot nēģu zvejas sezonas atklāšanu. Svētkos ierodas pats Nēģu karalis, kurš dodas svētku gājienā. Tradicionāla svētku sastāvdaļa ir nēģu ātrēšanas sacensības un nēģu zupas vārīšana parkā 400 litru katlā.
photo_camera
26.aug 2017
Godinot latviešu ēdienkartei tik ļoti tradicionālos piena, maizes un medus produktus, šodien, 26. augustā, Jelgavā jau septiņpadsmito reizi norisināsies “Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki 2017”, pulcējot vairāk nekā 180 tirgotājus un amatniekus.
26.aug 2017
“Gotiņas” ir vienas no gardākajām konfektēm un ja vēl tās pagatavo pats, tad dubults prieks ir garantēts, facebook raksta "Latvijas piens".
25.aug 2017
Kad laika ziņas prognozē meteoroloģisko rudeni, vismaz ēdienkartē gribas vēl pievērsties kaut kam vasarīgam, un gurķis šajā ziņā ir lieliska izvēle. Šobrīd katrā virtuvē jābūt pa kādam svaigam, kraukšķīgam gurķim, ko nograuzt, sagriezt salātos, ieskābēt, iekonservēt vai izmantot jauna ēdiena gatavošanai.
25.aug 2017
Studenti bez kafijas tiešām ir kā “bez rokām”, jo lielākais izaicinājums daudziem ir tieši agrā mošanās no rītiem. Un ko darīt, ja kāda lekcija nav ļoti aizraujoša, bet miegs mācas virsū kā uzbāzīga muša?
25.aug 2017
Brīvdienu ceļvedis
25.aug 2017
Katrs ceturtais jeb 25% Latvijas iedzīvotāju apsver domu par uzturā lietoto gaļas un gaļas izstrādājumu apjomu samazināšanu vai atteikšanos no tā pavisam, kļūstot par veģetārieti vai vegānu – tā secināts jaunākajā „Maxima mazumtirdzniecības kompass” veiktajā pētījumā par iedzīvotāju gaļas un gaļas produktu lietošanu uzturā.
24.aug 2017
Lai arī vasara šogad nelutina ar tveicīgu un karstu laiku, arī vēsākās dienās slāpes reizēm gribas veldzēt ar ko vairāk par tīru ūdeni. Uzturzinātnes speciālistieun pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta piedāvā garšīgu un veselīgu atspirdzinošo dzērienu receptes. Šo dzērienu pagatavošanai nepieciešams tīrs ūdens, ogas, augļi un dabiskas garšvielas, turklāt receptes ir tik vienkāršas, ka pie pašu spēkiem tapuša atspirdzinājuma bez lielas piepūles var tikt jebkurš!
24.aug 2017
Saules pielietās Spānijas kulināros brīnumus savā virtuvē cenšas atdarināt daudzi. Viens no izplatītākajiem gardumiem ir tapas, par ko pat Spānijā nav vienotas versijas, kas tās īsti ir. Tapu variācijas ir visdažādākās un katrai Spānijas pilsētai sava. Tas, kas vieno visas tapas, ir to pasniegšanas veids - tās tiek servētas pirms maltītes un vienmēr kopā ar vīnu. Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics un gardēdis Normunds Baranovskis iesaka piecas tapu receptes un tiem atbilstošus vīnus - šī kombinācija palīdzēs sajust Spānijas garšas tepat Latvijā. Galvenais to visu papildināt ar labu kompāniju, kas, tāpat kā vīns, ir neatņemama spāņu maltītes sastāvdaļa.
22.aug 2017
4 personām
21.aug 2017
Jau pavisam drīz beigsies vasara, visi atpūtnieki atgriezīsies birojos un dzīve turpināsies ierastajā darba režīmā. Bet darba dienu laikā mēs visi atļaujamies mazu atpūtu – pusdienu pārtraukumu. Ko biznesa pusdienās piedāvā vietējie restorāni, pastāsta Rīgas pilsētas pašvaldības portāls Riga.lv.
20.aug 2017
Šķietami nu jau visos restorānos un kafejnīcās ēdienkartēs ir parādījušies dažādu veidu burgeru. Laikā, kad pilsētā ir liela konkurence vietām, kas tirgo burgerus, nav viegli izvēlēties labākās, tāpēc mēs to izdarījām jūsu vietā.
18.aug 2017
Augustā kartupeļi garšo tik lieliski, ka tiem var uzticēt galvenā ēdiena, nevis pieticīgas piedevas lomu. Dārzkopim pirmā jauno kartupeļu maltīte ir viens no vasaras atskaites punktiem ceļā uz rudeni. Pašaudzētajiem bumbuļiem, kuri nonākuši galdā pēc sīvas cīņas ar nezālēm, lakstu puvi un kaitēkļiem, savā ziņā ir uzvaras piegarša.
18.aug 2017
Vēl divas sestdienas – 19. un 26. augustā – ikviens interesents tiek aicināts uz bezmaksas sporta treniņa nodarbībām plkst. 10.00 teritorijā pie t/p “Alfa” B ieejas. Lai būtu labā formā, ir svarīgi būt ne tikai fiziski aktīvam, bet ievērot arī sabalansētu uzturu, tādēļ aicinājām treniņu vadītāju Rebeku Gabrāni atklāt, kā ēst veselīgi un garšīgi.
15.aug 2017
Ņujorkas maiznīca "Black Rooster'' ieguvusi vērību pāri okeānam, proti, pie mums Latvijā, jo gatavo mūsu tradiocionālo maizi.
photo_camera
13.aug 2017
Sestdien, 12.augustā Ķīnā aizvdītas čili piparu ēšanas sacensības "Spicy King". Dalībnieki iesēdās vannās kurās sabŗti pipari un uzvar tas, kurš apēd visvairāk.
13.aug 2017
Nav noslēpums, ka arvien vairāk cilvēku gan pasaulē, gan Latvijā dažādu iemeslu dēļ kļūst par veģetāriešiem vai pat par vegāniem. Esam apkopojuši Top 5 kafejnīcas Rīgā, kur garšīgi paēst veģetāru ēdienu.
12.aug 2017
Ābo­lu laiks jā­steidz iz­man­tot, jo tie­ši ta­gad tie ir vis­vēr­tī­gā­kie, su­lī­gā­kie un vi­ta­mī­niem ba­gā­tā­kie. Ka­mēr dār­zā ābo­lu pil­na ze­me, mums ir iz­de­vī­ba sa­ēs­ties svai­gus aug­ļus, at­saukt at­mi­ņā zi­nā­mās ābo­lu ēdie­nu re­cep­tes un ap­gūt jaun­as.
12.aug 2017
Šodien, 19.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā, sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau ceturto gadu durvis vērs „Rīgas svētku restorāns", kas ir lielākais atvērta tipa restorāns.
9.aug 2017
Svai­go dār­ze­ņu pār­pil­nī­ba lau­kā, do­bē, tir­gū un vei­ka­lā. Bet vai arī ta­vā šķī­vī? Šo­brīd ir ti­kai maz­liet jā­pa­cen­šas, lai no­dro­ši­nā­tu ēdien­kar­tē ve­se­lī­gu daudz­vei­dī­bu. Vie­ni no dār­ze­ņiem, ku­rus ne­va­ja­dzē­tu pie­mirst, plā­no­jot mal­tī­tes, ir bro­ko­ļi, rei­zēm dē­vē­ti arī par spar­ģe­ļu kā­pos­tiem. Tos aug­stu vēr­tē­ja se­nie ro­mie­ši un vēl šo­dien bro­ko­ļu ēdie­ni aso­ci­ē­jas ar Vi­dus­jū­ras re­ģi­o­na vir­tu­vi, ta­ču tie ir ie­cie­nī­ti arī pie mums, po­pu­lā­ri Āzi­jā un Ame­ri­kā. Pa­rei­zi pa­ga­ta­vo­ti, bro­ko­ļi ir mai­gi un vien­lai­kus krauk­šķī­gi, kā arī ļo­ti ba­gā­ti ar ve­se­lī­gām uz­tur­vie­lām.
9.aug 2017
Pagaidām vēl dzeram atspirdzinošus dzērienus, tomēr aizvien vairāk un vairāk tiks dota priekšroka kam siltākam.