Gardēžiem

4.aug 2017
Tomātiem, gluži tāpat kā daudziem cilvēkiem mūsu zemē, šovasar gribētos vairāk saules. Taču atrast kvalitatīvus, smaržīgus un garšīgus vietējos tomātus nu jau ir iespējams. Vislabāk, ja tie nav noplūkti puszaļi, bet ir nogatavojušies turpat dārzā, kaut arī plēves vai polikarbonāta «tomātu būdiņās», nevis zem klajas debess.
1.aug 2017
To­mā­ti ir iz­man­to­ja­mi da­žā­dos ēdie­nos, ta­ču viens no kla­sis­kā­ka­jiem, vieg­lāk pa­ga­ta­vo­ja­mā­ka­jiem un arī garš­īgā­ka­jiem ir to­mā­tu zu­pa. Tai ie­spē­ja­mi vai­rā­ki iz­pil­dī­ju­mi – to­mā­tu zu­pa ar ga­ļu, asā to­mā­tu zu­pa, ve­ģe­tā­rā un da­žā­das ci­tas va­ri­āci­jas, kas vieg­li pie­lā­go­ja­mas da­žā­dām gau­mēm un vēl­mēm.
photo_camera
1.aug 2017
Ja tavs galamērķis ir Latgale vai Sēlijas puse, piedāvājam vietas, kur iespējams pa ceļam ieturēt gardu maltīti pirms tava galamērķa vai dodoties jau mājup.
28.jūl 2017
Gluži bez ķiršiem šogad palikuši neesam. Var pasūroties, ka raža nav visai liela un dārzā tai kāri uzbrūk putni, bet tirgū ogas padārgas. Var apgalvot, ka vairāk pa prātam svešzemju saldie ķirši, bet vietējie šķiet pārāk skābi, tomēr vismaz saujiņu dienā tik un tā vajadzētu apēst, kamēr ir.
28.jūl 2017
Lai audzētu garšaugus vai pārtikas produktus savām vajadzībām, nav nepieciešams milzu pagalms vai personīgais dārzs. Ja vien būsi izvēlējies pareizu augšanas vidi un trauku, ar lieveni vai nelielu stūrīti pagalmā pietiks, lai izaudzētu sev nepieciešamos produktus.
27.jūl 2017
Augot vispārējai labklājībai, mainās arī ēšanas paradumi. Un viena no izteiktākajām tendencēm ir svētku ēdienu lietošana ikdienā, kas noved pie palielinātas vieglo cukuru uzņemšanas.
27.jūl 2017
Cerībā atgūt patērētāju interesi, Coca-Cola pielikuši punktu vecajai Zero versijai, izlaižot jaunu, ziņo Bloomberg.
26.jūl 2017
Šovasar, kad termometra stabiņš virs 25 grādu atzīmes pakāpies vien pāris reizes, Latvijas iedzīvotāji tradicionālo vasaras produktu vietā biežāk izvēlas siltās un svaigās uzkodas un karstos dzērienus. Vasaras pirmajā pusē kafijas pārdošanas apjoms ir audzis teju par piekto daļu, un hotdogiem vērojams 8% pieaugums. Vienlaikus lielu popularitāti gūst arī līdzi ņemamā svaigā pārtika – dažāda veida salāti, dārzeņi un augļi, un pieprasījums pēc svaigās pārtikas divkāršojies jeb pieaudzis par 115%.
25.jūl 2017
Viskija dzeršana agrā rīta stundā netiek uzskatīta par labu ieradumu, tomēr izrādās, ka tu vari tad dzert Jack Daniel's un nesaņemt pārmetošus skatienus.
23.jūl 2017
Kā­da sla­ve­na pa­vā­ra teik­tais «..ja jums mā­jās nav ne­kā ēda­ma, at­ve­riet le­dus­ska­pi, pa­ņe­miet la­si un pa­ga­ta­vo­jiet» jau sen ir fol­klo­ri­zē­jies un ap­au­dzis ar as­prā­tī­giem vie­dā tei­ku­ma tur­pi­nā­ju­miem. Bet ja tā pa­do­mā – kā­pēc gan ne!
21.jūl 2017
Pipari vienmēr ir modē. Tā bija viena no pirmajām garšvielām, kas tika ievestas Eiropā. Senos laikos pipari bija ļoti dārgi un tika uzskatīti par daudz uzticamāku valūtu nekā zelts un sudrabs, cilvēki piparos maksāja nodokļus, nodevas, īri un pūra naudu. Mūsdienās Indijas piparu plantācijas ir nelielu uzņēmumu īpašumā, kas tiek nodoti mantojumā no paaudzes paaudzē – pipari tiek audzēti ar lielu mīlestību, rūpību un atbildību.
21.jūl 2017
Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika dalās savā pieredzē par to, ko par spīti aizņemtībai ir vērts darīt no sirds un pa īstam.
21.jūl 2017
ASV prezidenta meita Ivanka pirmdien organizēja savas meitas Arabellas dzimšanas dienas ballīti. Prezidenta mazmeitai palika seši gadi, vēsta portāls mirror.uk.
20.jūl 2017
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.
photo_camera
19.jūl 2017
Tik ikdienišķs produkts kā pipari uz Latviju atceļo galvenokārt no tālās Indijas lietusmežiem, kur tiem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Tieši tāpat dažādās teritorijās augušiem pipariem piemīt atšķirīgas īpašības – katrai šķirnei ir sava unikāla garša un aromāts, savu unikalitāti pipariem piešķir arī to tālākā apstrāde.
18.jūl 2017
Laiki, kad visi eklēri bija vienādi un atšķīrās vien ar baltu vai brūnu pildījumu, ir jau sen beigušies.
18.jūl 2017
Ikdienā mēdz būtu grūti atteikties no kādas bulciņas vai pīrādziņa. Tomēr šie kārumi atstāj ilgstošas sekas uz mūsu veselību!
12.jūl 2017
Gaļas kūpināšana, sālīšana un vītināšana ir sensenas gaļas gatavošanas metodes, kas gadsimtiem izmantotas, lai gaļu būtu iespējams uzglabāt ilgstoši.
11.jūl 2017
Zinātnieki noskaidrojuši veidu, kurā visveselīgāk gatavot sēnes un izrādās, ka tas nav cept tās uz pannas, ziņo TIME.
10.jūl 2017
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, Rīgas klasika - restorāns Čarlstons, kafijas grauzdētava Rocket Bean, naktsdzīves klasika Pica Lulū - tie ir tikai daži vārdi, kas Positivus festivālā rūpēsies par apmeklētāju gastronomisko labsajūtu trīs dienu garumā.
5.jūl 2017
Jau­ko va­sa­rī­go brī­di, kad dār­zos sa­tie­kas ze­me­nes un ķir­ši, var iz­man­tot ļo­ti gar­šī­gu sal­do ēdie­nu ra­dī­ša­nai no abiem. Nav pat va­ja­dzī­gas ne­kā­das īpa­šas re­cep­tes, vien­kār­ši ze­me­nēm pie­vie­no zi­nā­mu da­ļu ķir­šu un ot­rā­di, un pa­rā­dās jau­nas, svai­gas gar­šas ni­an­ses že­le­jām, sam­bu­kiem, de­bes­man­nai, kū­kām, dzē­rie­niem. Bet vēl sva­rī­gāk ir bau­dīt svai­gus ķir­šus, ka­mēr vien ie­spē­jams.
4.jūl 2017
Latviešu mākslinieks Ingus Gustavsons guvis uzmanību ar savu trauku kolekciju, kura tapusi no trīslitrīgām burkām.