Gardēžiem

26.sep 2017
Lai labi garšo!
26.sep 2017
Laiki kad degvīns ar apelsīnu sulu kādam šķita glauns kokteilis jau sen ir pagājuši. Mūsdienās prasības pret bārmeņu gatavotajiem dzērieniem aizvien pieaug. Kā ir ar Rīgu?
25.sep 2017
Vai tas būtu pirms vai pēc uzdzīves, vai arī vienkārši nenāk miegs un buršķ vēders, katram šad tad gribas ārpus mājas paēst nakts vidū.
25.sep 2017
Jau vairākas nedēļas Latviju pārņēmis īsts sēņu trakums – brīvdienās, lai pirmie tiktu mežā, sēņotāji ceļas agrāk nekā uz darbu. Un, spriežot pēc nedēļas nogales ierakstiem un fotogrāfijām sociālajos tīklos, baravikas šoruden aug kā trakas.
23.sep 2017
Nav ne­kā ik­die­niš­ķā­ka ēdien­kar­tē par kar­tu­pe­ļiem. Pa­mat­re­cep­tes ir vien­kār­šas – sāls­ūde­nī vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi, ar mi­zu vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi, cep­ti kar­tu­pe­ļi, kar­tu­pe­ļu sa­ce­pums, kar­tu­pe­ļu pan­kū­kas, kro­ke­tes, bie­ze­nis. Tos, kā zi­nāms, var arī gri­lēt vai cept fo­li­jā.
23.sep 2017
Kas gan būtu rudens sezona bez karaliskajām baravikām, spilgtajām bērzlapēm un graciozajām rudmiesēm? Gluži kā jūnijā atēdamies tikko plūktas zemenes, šai sezonai ir savi labumi - sēnes. Lai gatavošanas prieku nenomāktu roku smērēšana un ķēpīgā tīrīšana, noderēs daži Rimi gardēža Mārtiņa Sirmā priekšlikumi.
23.sep 2017
Rudenī Sigulda uz īsu brīdi tiek kronēta par Latvijas tūrisma galvaspilsētu, ko apmeklē gan liels, gan mazs. Sigulda ir īstā vieta, kur septembra nogalē meklēt visspilgtākās krāsas un visskaistākos rudens iespaidus dvēselei. Taču ikviens ceļotājs zina, ka pēc garas pastaigas svaigā gaisā "pabarot" nepieciešams ne vien savu garu, bet arī miesu.
23.sep 2017
Tikko Latvijā ir paviesojušās pasaules kulinārijas "zvaigznes" - Michelin restorānu šefpavāri no Nīderlandes. Kā zināms, tad, iegūstot gastronomijas pasaules "Oskaru" jeb Michelin zvairzni, šefpavārs nonāk kulinārās mākslas elitē, kur nevienam pavāram no Latvijas, diemžēl, joprojām nav izdevies pabūt.
23.sep 2017
Āzijas virtuve ir eksotiska, bet reizē tagad kokosriekstu piena, sojas mērces, dažādu nūdeļu, garšvielu u.c. produktu pieejamības dēļ tik pieejama nekā jebkad agrāk. Pieaugot pavārmākslas prasmēm, cilvēkiem aizvien vairāk ceļojot, aug arī interese par Taizemes, Malaizijas, Indonēzijas un citu valstu ēst gatavošanas tradīcijām, pieredzē dalās AS “Santa Maria” sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
22.sep 2017
Tie, kuri aktīvi sporto un rūpējas par savu fizisko formu, visticamāk, pievērš uzmanību arī savai ēdienkartei. Jo, kā zināms, sportiskās aktivitātes tikai tad dod rezultātu, ja tās iet rokrokā ar veselīgu uzturu. Šoreiz piedāvājam Top 10 produktus, kuri palīdzēs iegūt un saglabāt slaidu vidukli, ja īpašu uzmanību pievēršat tieši vēdera preses treniņiem.
photo_camera
22.sep 2017
Daudzi Āzijas virtuves ēdieni mums vairs nešķiet eksotiski un tos pagatavot ir vieglāk, nekā domāts. Pamazām sākam orientēties arī produktu sortimentā, kas nepieciešams to pagatavošanai. Kokosriekstu piena, sojas mērces, dažādu nūdeļu, garšvielu un citu Āzijas virtuvei raksturīgu produktu pieejamība ir lielāka nekā jebkad agrāk. Pieaugot pavārmākslas prasmēm un cilvēkiem aizvien vairāk ceļojot, aug arī interese par Taizemes, Malaizijas, Indonēzijas un citu valstu ēst gatavošanas tradīcijām. Par piecām lietām, bez kurām Āzijas virtuve nav iedomājama, stāsta AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
21.sep 2017
Rei­zēm, lai jus­tu sā­tu un bū­tu pa­ēdis, va­jag pa­vi­sam ne­daudz. Dū­šas pie­sie­ša­nai un vien­lai­kus vieg­lu­ma sa­jū­tai vē­de­rā vis­pa­tei­cī­gā­kie ir sa­lā­ti – ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi, ēr­ti pa­ņe­ma­mi līdz­i, ļau­jas bez­ga­la dau­dzām im­pro­vi­zā­ci­jām.
20.sep 2017
Mūsu senči, pirms iepazina cukura saldo garšu, ēda medu, dateles un citus saldus ēdienus. Salda garša ir pirmā, ko izjūt mazulis, tāpēc ir tik nozīmīga. Bet ne viss, kas iepriecina garšas kārpiņas, iepriecina arī ķermeni, tāpēc salduma daudzums ir jākontrolē.
photo_camera
20.sep 2017
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar SIA “JanisFarm” un Rīgas Domi jau otro gadu pēc kārtās organizē Michelin restorānu šefpavāru vizīti uz Latviju. Pērn Latvijā viesojās Michelin pavāri no Beļģijas, bet šogad laikā no 11. līdz 13. septembrim Latviju apmeklēja 20 cilvēku delegācija no Nīderlandes – Michelin restorānu pavāri, mediji un iepircēji.
photo_camera
19.sep 2017
Lai rudens nesto labumus saglabātu, vairākus augļus iespējams sakaltēt vai pagatavot kompotu. Portāls nra.lv sniedz ieskatu padomos, kurus gardumus iespējams saglabāt ziemai.
18.sep 2017
Ne tikai ar plūdiem dāsnais rudens, kad ne tikai cilvēkam, bet arī dabai kājas ik pa laikam mirkst ūdenī, mudina meklēt «augstāk mītošas» alternatīvas, arī dabas māte ar bagātīgo pīlādžu ražu aicina uzmanību pievērst spilgtajām, rūgtajām un ļoti veselīgajām ogām, kuru šogad pietiks gan putniem, gan cilvēkiem.
17.sep 2017
Par ci­tām sē­nēm ne­maz ne­ru­nā­jot, ba­ra­vi­kas griez­da­mās aug jo­pro­jām un rei­zēm tā vien lie­kas, ka to ie­bru­ku­mi mū­su vir­tu­vēs būs ne­bei­dza­mi. Lūk, da­žas lai­ka pār­bau­di iz­tu­rē­ju­šas re­cep­tes, kā šīs ka­ra­lis­kās, vēr­tī­gās un garš­īgās sē­nes sa­gla­bāt zie­mai.
16.sep 2017
Ir cil­vē­ki, ku­riem pa­tīk, ka ēdie­na garš­u un smar­žu ba­gā­ti­na aro­mā­tis­kā garš­vie­la – ķip­loks, bet ci­ti par tā pie­vie­no­ša­nu mal­tī­tei pa­už ne­pa­ti­ku. Ķip­loks ir ve­se­līgs, vie­na tā gal­vi­ņa sa­tur 4 ka­lo­ri­jas, bet ne­sa­tur tau­kus un ogļ­hid­rā­tus. Sērs, kas ir šī pro­duk­ta sa­stā­vā un pie­šķir spe­ci­fis­ku, asu aro­mā­tu, ma­zi­na kai­tī­gā ho­les­te­rī­na dau­dzu­mu, pa­ze­mi­na asins­spie­die­nu un ma­zi­na ris­ku sa­slimt ar kuņ­ģa un res­nās zar­nas vē­zi.
photo_camera
15.sep 2017
Rīgas Centrāltirgū var nopirkt arī to, ko citviet atrast būs visai grūti, bet, ja ļoti vēlas, tad jāapmeklē vairāki specializētie veikali. Centrāltirgus ir pietiekami liels un vienlaikus pietiekami kompakts un daudzveidīgs, lai vienā apmeklējuma reizē nopirktu visu – no Latgolas speķīša līdz franču delikatesēm un lielisku Latgales alu.
13.sep 2017
Nav noslēpums, ka ikvienam, kas kādreiz vēlējies iegādāties vīnu, ir gadījies apjukt pie plaukta. Dažādi, izsmalcināti nosaukumi, sarežģīti apraksti, nesaprotamas abreviatūras un plašs cenu diapazons – izvēle ir liela. AlkOutlet novērojumi rāda, ka visbiežāk cilvēki pieredzes ceļā atlasa sev tīkamu vīnu klāstu, bet baidās mēģināt ko jaunu. Protams, vīna zinātne ir plaša un sarežģīta, taču šķirņu pārzināšana ļauj atbildēt uz pašu vienkāršāku jautājumu – kā nopirkt vīnu, kas man tiešām garšos?
12.sep 2017
Kopš 1949.gada, kad dānis Ole Kirks Kristiansens dibināja "Lego", tie nav bijuši paredzēti ēšanai. Tas pat rakstīts uz to iepakojuma!