Latvijas iedzīvotāju iecienītākās zivis, kas tiek lietotas uzturā, ir lasis, tuncis, karpa un skumbrija, savukārt no jūras veltēm - garneles, kalmāri un mīdijas, liecina "Maxima" veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja. Turklāt aptaujātie respondenti izrādījušies gana veselīga uztura piekritēji, jo norādījuši, ka zivis uzturā lieto vismaz reizi nedēļā.
Šodien plkst.12 Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau septīto gadu norisināsies lielveikalu tīkla "Maxima" rīkotais Latvijas ķirbju čempionāts, kurā no finālistiem tiks izraudzīts varenākais šā gada ķirbis.
Sabiedriskās ēdināšanas kompānijas "Lido" īpašnieka un valdes priekšsēdētāja Gunāra Ķirsona dibinātā uzņēmuma "K.E.Projekti" pirmo projektu - veikalu-ēstuvi - plānots atklāt Rīgā līdz decembra vidum, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ķirsons.
raidījums "Gandrīz ideālas vakariņas" izsludina atraktīvu pavāru meklēšanu un sāk gatavoties īpašai nedēļai, kurā viss, kas līdz šim bija gandrīz ideāls, varētu pārvērsties patiešām ideālā. Pieciem pašiem atraktīvākajiem rūdītajiem profesionāļiem, vienam otru pārspējot, veselu nedēļu būs iespēja gatavot nevainojamas vakariņas.
Ātrās ēdināšanas restorāns "McDonald’s" turpmāk uzņēmuma 30 restorāniem Baltijas valstīs burgeru maizītes gatavos no Latvijas graudu pārstrādes uzņēmuma AS "Dobeles dzirnavnieks" miltiem.
Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācija (LDUSA) šodien atklāj veselīga uztura lekciju un izglītošanas programmu 8.-12.klašu skolēniem, kas līdz šī gada novembra beigām noritēsvisu Latvijas novadu skolās. Programmas mērķis ir vērst jauniešu uzmanību veselīga un sabalansēta uztura nozīmei ikdienā. Šīs programmas ietvaros LDUSA skolām dāvinās uztura piramīdu, ko aktualizējuši un izveidojuši LDUSA uztura speciālisti.
No 24.oktobra līdz 4.novembrim Dabas muzejā norisināsies izstāde "Ķirbis jūsu veselībai", kurā būs iespēja aplūkot, nogaršot un iegādāties Latvijā audzētus ķirbjus, kā arī uzzināt to plašo pielietojumu pārtikā un labvēlīgo ietekmi uz veselību.
Vairāk nekā puse jeb 62% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ēd neveselīgi, liecina Lielbritānijas un Nīderlandes plaša patēriņa preču ražošanas uzņēmuma "Unilever" un Latvijas Diētu ārstu asociācijas veiktā aptauja par sirds veselību.
29.septembrī Briselē notika Ukles garšu festivāls, kurā piedalījās Eiropas Savienības dalībvalstis, piedāvājot Briseles multikulturālajai publikai valstu raksturīgos ēdienus un dzērienus, kā arī iepazīstinot ar valstu kultūru.
Valmierā otrdien, 2.oktobrī viesosies viens no labākajiem Latvijas šefpavāriem Valters Zirdziņš ar Brīvprātīgo Brigādi, lai kopā ar Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēniem veiktu brīvprātīgo darbu.
Ik gadu Latvijas iedzīvotāji mājās saražo 790 130 litrus vīna, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pētījums "Atkarību izraisošo vielu lietošanas izplatība iedzīvotāju vidū" par iepriekšējo gadu.
Plovs, šašliks, čebureki vai aromātiskā šurpa - uzbeku nacionālās virtuves ēdieni, kas pēdējā laikā strauji vairojuši popularitāti Latvijā. Gada laikā restorāna "Čaihana Sato" apmeklētāji notiesājuši 9470 porcijas plova, kura izgatavošanā patērēti 1500 kg īpašas šķirnes rīsi un 2200 kg jēra gaļas. Atzīmējot gada jubileju, 21.septembrī no plkst.12.30 līdz 14.30 restorāns "Čaihana Sato" gaida ciemos visus rīdziniekus un pilsētas viesus, kas vēlas sasildīties ar aromātisku jēra gaļas plovu, kas pasniegts karsts tieši no čuguna katla.
Tikai trīs dienas no 21. līdz 23.septembrim Latvijas Dabas muzejā būs apskatāmas vairāk nekā 100 dažādas vīnogu šķirnes, baudāmi un nopērkami Latvijas labākie vīni.
Latvijas Biškopības biedrība (LBB) aizsāk jaunu tradīciju, katru gadu septembra otrā sestdiena turpmāk būs Medus diena dravā. Šogad tas ir 15.septembris, kad bitenieki no dažādiem Latvijas novadiem vērs savas dravas ikvienam apmeklētājam. Dravā būs iespējams iegūt zināšanas par bitēm, biškopja profesijas noslēpumiem, dažādām medus šķirnēm, uzzināt kā rodas medus, degustēt un iegādāties to.
No 1.septembra līdz 9.septembrim Rīgā notiks Gastronomijas festivāls, kurā vairāk nekā 40 lieliski Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri Rīgas iedzīvotājiem un viesiem prezentēs unikālu gastronomisko piedāvājumu, lai ikviens varētu izbaudīt vēl nebijušas garšas sajūtas un sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumu augsto profesionalitāti.
Aizvadītajā nedēļas nogalē biedrības "Bānīša Draugu klubs" (BDK) biedri pirmo reizi iekurināja reta šaursliežu ēdnīcas vagona malkas plīti un uz tās pagatavoja talkas maltīti.
Konfekšu fabrika Laima, kas pavisam nesen sāka ražot jaunu šokolādes konfekšu kolekciju "Compliments", saņēmusi balvu Starptautiskajā Čehijas produktu iepakojumu konkursā.