Padomi pikantām garšām jūsu virtuvē.
SASTĀVDAĻAS: 150 g miltu, 1 kg mazu anšovu bez galvām, 500 ml eļļas cepšanai, sāls, 2 ēdamkarotes olīveļļas, smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 125 ml baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotes rupji sakapātu piparmētru.
PAGATAVOŠANA: lielā traukā ieber miltus un apviļā tajos anšovus. Lielā pannā sakarsētā eļļā apcep anšovus zeltaini brūnus. Rūpīgi nosusina tos uz papīra dvieļa, pārkaisa sāli. Pannu noņem no plīts un izlej eļļu. Tajā pašā pannā uzkarsē olīveļļu un 2 minūtes apcep ķiplokus. Pielej etiķi un sautē vēl 5 minūtes. Pievieno piparmētras un pannu noņem no plīts. Anšovus liek lielā traukā un pārlej ar etiķa un piparmētru mērci. Pirms pasniegšanas vismaz uz 3 stundām ieliek ledusskapī.