Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.
SASTĀVDAĻAS: 75 g gabaliņos sagrieztas žāvētas cūkgaļas, smalki sakapāts sīpols, 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 1 ēdamkarote smalki sakapāta majorāna, 6 saplucinātas svaiga bazilika lapas, 2 nomizoti un sakapāti tomāti, 4 ēdamkarotes olīveļļas, 2 l auksta ūdens, 450 g grūbu, sāls, svaigi malti melnie pipari, 6 ēdamkarotes svaigi rīvēta Parmas siera.
PAGATAVOŠANA: lielā pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno žāvēto cūkgaļu, sīpolus, ķiplokus, pētersīļus, majorānu, baziliku un sautē 4 līdz 5 minūtes. Pievieno tomātus, pielej ūdeni un uzvāra. Pieber grūbas, pievieno sāli un piparus. Bieži apmaisot, vāra 30 minūtes, kamēr grūbas ir mīkstas. Pārkaisa ar sieru un apslaka ar atlikušo eļļu. Pasniedz karstu.