RUDENS RECEPTES: Ar dārzeņiem pildīti tomāti

© publicitātes

Nav nekādu noslēpumu – tomāti pelnīti atzīti par vieniem no veselīgākajiem dārzeņiem, un tagad, rudenī, to ir papilnam: sarkani, dzelteni, rozā, zaļgani, brūnīgi, lieli, mazi, ķiršu ogām, plūmēm un bumbieriem attāli līdzīgi. Ņem tik un ēd! Un ēdienu, kuros iespējams izmantot tomātus – milzīgs daudzums!

NEPIECIEŠAMS (2 porcijām):

500 g kabaču

200 g baklažānu

200 g tomātu

100 g čili kečupa

100 g sīpolu

ķiploki

50 g burkānu

200 g saldā krējuma

100 g kausētā siera Dzintars

rīsi

ķirštomāti

dīgsti

burkāni

kečups

sāls

baltie pipari

tabasko mērce

PAGATAVOŠANA:

1. Izvāra rīsus.

2. Pagatavo kabaču ikrus: kabačus, baklažānus sagriež nelielos kubiņos, tomātus sagriež lielos kubos, ķiplokus sagriež plānās šķēlēs, sīpolus un burkānus sagriež smalkos kubiņos.

3. Karstā katlā lielā olīveļļas daudzumā cep sīpolus, burkānus, baklažānus, kabačus, tomātus, beigās pievieno kečupu un garšvielas: sāli, baltos piparus. Virums nedrīkst būt pārāk ass.

4. Pagatavo siera mērci: pannā ielej 200 g saldā krējuma, pievieno 100 g kausēta siera Dzintars, savāra. Rīsus sajauc ar kabaču ikriem, uzsilda.

5. Tomātus blanšē, izņem mīkstumu, uzkaisa garšvielas, ieliek sviestu, liek cepeškrāsnī nogatavināties.

6. Tomātus izņem no cepeškrāsns, pilda ar dārzeņu un rīsu maisījumu, pārlej siera mērci. Dekorē ar ķirštomātiem un dīgstiem.

Latvijā

Medijpratības uzlabošanai Latvijā nepieciešams sistemātiski un mērķtiecīgi ieguldīt gan izglītībā, gan sabiedrības informēšanā, gan arī atbalstot kvalitatīvus medijus, aģentūrai LETA norādīja Kultūras ministrijā.