Nav nekādu noslēpumu – tomāti pelnīti atzīti par vieniem no veselīgākajiem dārzeņiem, un tagad, rudenī, to ir papilnam: sarkani, dzelteni, rozā, zaļgani, brūnīgi, lieli, mazi, ķiršu ogām, plūmēm un bumbieriem attāli līdzīgi. Ņem tik un ēd! Un ēdienu, kuros iespējams izmantot tomātus – milzīgs daudzums!
NEPIECIEŠAMS (2 porcijām):
500 g kabaču
200 g baklažānu
200 g tomātu
100 g čili kečupa
100 g sīpolu
ķiploki
50 g burkānu
200 g saldā krējuma
100 g kausētā siera Dzintars
rīsi
ķirštomāti
dīgsti
burkāni
kečups
sāls
baltie pipari
tabasko mērce
PAGATAVOŠANA:
1. Izvāra rīsus.
2. Pagatavo kabaču ikrus: kabačus, baklažānus sagriež nelielos kubiņos, tomātus sagriež lielos kubos, ķiplokus sagriež plānās šķēlēs, sīpolus un burkānus sagriež smalkos kubiņos.
3. Karstā katlā lielā olīveļļas daudzumā cep sīpolus, burkānus, baklažānus, kabačus, tomātus, beigās pievieno kečupu un garšvielas: sāli, baltos piparus. Virums nedrīkst būt pārāk ass.
4. Pagatavo siera mērci: pannā ielej 200 g saldā krējuma, pievieno 100 g kausēta siera Dzintars, savāra. Rīsus sajauc ar kabaču ikriem, uzsilda.
5. Tomātus blanšē, izņem mīkstumu, uzkaisa garšvielas, ieliek sviestu, liek cepeškrāsnī nogatavināties.
6. Tomātus izņem no cepeškrāsns, pilda ar dārzeņu un rīsu maisījumu, pārlej siera mērci. Dekorē ar ķirštomātiem un dīgstiem.