Gardēžu priekam - jauna variācija par labi zinamu tēmu.
SASTĀVDAĻAS:
100 g cieta siera
aptuveni 300 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
pipari
2 olas
½ dl piena
2 ēdamkarotes krējuma
ķirštomātiņi
apcepts šķiņķis
1–2 ēdamkarotes riekstu – sēklu maisījuma
oregano
PAGATAVOŠANA:
1. Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, piparus.
2. Sarīvē sieru un sajauc ar miltu un cepamā pulvera maisījumu, ja vēlas, pievieno riekstu – sēklu maisījumu.
3. Citā bļodā sakuļ olas, pievieno pienu un sajauc ar miltu – siera maisījumu. Pieliek krējumu, samaisa.
4. Ietaukotās mafinu formās liek aptuveni ēdamkaroti mīklas, tad ķirštomātiņa šķēles, uz tām – strēmelītēs vai kubiņos apceptu šķiņķi. Virsū atkal mīkla (jāraugās, lai katra mafina forma būtu aizpildīta ne vairāk kā 2/3 no kopējā tilpuma, jo cepoties mafini «augs»).
5. Ja vēlas, mafinus pirms likšanas cepeškrāsnī var pārkaisīt ar rīvētu sieru, piparu un oregano maisījumu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 20–25 minūtes.