Tirgus pārvērtīsies gan pēc formas, gan satura

© Ojārs Lūsis

Vēl tikai līdz rudenim jāpaciešas, un rekonstruētais Kuldīgas pārtikas tirgus aicinās ar tikko plūktiem āboliem, svaigi ceptu maizi, pēc latviešu labākajām tradīcijām sietu sieru, kraukšķošiem kāpostiem un citiem lauku labumiem.

Vaicāts, vai tikko uzburtā ainiņa var kļūt par realitāti, SIA Komunālie pakalpojumi valdes loceklis Pēteris Gobzemis atzīst: «Pavisam noteikti, jo priekšroka tirdzniecības vietu nomai ir un būs tieši mazajiem zemniekiem, kuri vēlas savu produkciju piedāvāt novada iedzīvotājiem. Es ceru, ka ar laiku katram pircējam būs savs iecienītais pārdevējs, kam uzticēties, jo nevienā veikalā nevar nopirkt tikko nogrieztu salātu saišķi. Esmu novērojis, ka lauksaimniecības un zivju produktu tirgi ir populāri visā Eiropā. Es īpaši aicinu tirgoties tos, kuri gatavo sieru, žāvē gaļu, cep maizi un audzē dārzeņus, jo gribam šo tirgu pārvērst par bagātīgu un unikālu iepirkšanās vietu.»

Patlaban ir sākusies ieplānotā pārtikas tirgus rekonstrukcija – vecie galdi un nojumes ir nojauktas, un atbrīvojas vieta jaunajiem kioskiem, tirdzniecības galdiem un nojumēm. Kopumā tiks uzbūvēti 8 kioski, 129 metri tirdzniecības vietas zem nojumes un 20 metri galdu bez nojumēm. Projektu Kuldīgas tirgum izstrādājis Diānas Zalānes projektēšanas birojs – pamatā tās ir koka konstrukcijas, kas labi iederas pilsētas vēsturiskajā vidē. Zemes klājumam tiks izmantots pelēks un sarkanīgs bruģis. Tirgus teritoriju no Aizputes un Mucenieku ielu puses norobežos latu žogs, savukārt gar Aizputes ielas malu būs iekārtotas atpūtas vietas ar soliņiem, atkritumu urnām un puķu podiem.

Uz rekonstrukcijas laiku pārtikas tirgus ir pārcelts uz Adatu ielu 5.

Tirgotāji un pircēji tirgū varēs atgriezties jau septembrī, bet lielais notikums būs Mārtiņdienas tirgus.

Svarīgākais