Tagad, kad aiz loga termometra stabiņš "vārās" un meklējam arvien labākus veidus, kā atsvaidzināties, mūsu mājās par vasaras hitu kļuvusi ledus kafija. Iedvesmojoties no dažādās kafejnīcās redzētā un baudītā, radījām savu versiju.
Pagatvošana ir gaužām vienkārša. Vispirms krūzē ieliec trīs ledus gabaliņus (ja vēlies aukstāku kafiju, droši vari pievienot vairāk).
Tad pievieno tējkaroti sīrupa. Mājās parasti izmantojam "Pūres" karameļu sīrupu, taču, protams, ja tīkamāki ir citas garšas sīrupi, ņem talkā tos. Galvenais, lai sīrupa nebūtu pārāk daudz un kafija nekļūtu pārāk salda.
Tad ielej krūzē espresso kafiju. Izmantojam mājās esošo pupiņu kafijas automātu - nostādām to uz stiprāko kafiju un mazāko krūzes daudzumu.
Beigās pielej krūzi līdz augšai ar proteīna pienu, kas piešķirs kafijai patīkami tumīgu garšu.Parasti izmantojam "Protein Performance" zemeņu pienu, taču arī šeit ir iespējams variēt ar garšām.