EKSPERIMENTS: veselīgais proteīna saldējums bez pievienotā cukura

© Lifehacks.lv

Saldējums ir viena no manām top lietām vasarā. Varu teikt, ka saldējums ir mans mīļākais deserts/našķis. Ja saldējumu mīli tikpat ļoti kā es, tad jāmēģina to arī pašam pagatavot!

Veikalos pieejami dažnedažādi saldējumi visām gaumēm. Tomēr lielākoties tie visi ir ļoti bagāti ar cukuru. Tāpēc nolēmu izmēģināt, vai mājās ir iespējams pagatavot veselīgu alternatīvu ierastajam šokolādes saldējumam.

Izrādās, ka to var. Un tas ir pavisam vienkārši! Mājās var pagatavot veselīgu šokolādes saldējumu, kas pēc garšas diži neatšķirsies no veikalā pieejamā sortimenta.

Arī sastāvdaļu ziņā nav nepieciešams plašs klāsts ar dažādiem produktiem. Kā arī tā pagatavošana ir ļoti viegla. Ātri, garšīgi un lēti, kas var būt vēl labāk!

Saldējums sastāv vien no sešām sastāvdaļām - mandeļu piena, kakao pulvera, šokolādes proteīna pulvera, datelēm, banāna un vaniļas ekstrakta.

Lifehacks.lv

Ja mājās nav pieejams proteīna pulveris, tas, protams, nedaudz sadārdzinās tā pagatavošanu. Manuprāt, ka, iespējams, bez šī pulvera varētu arī iztikt. Būtu nepieciešams pievienot vairāk klāt kakao.

Saldējuma pagatavošanā izmantoju sešas dateles, vienu banānu, tējkaroti kakao pulvera, vienu kausiņu šokolādes proteīna pulvera, glāzi piena un vaniļas ekstraktu pēc garšas.

Saldējuma pagatavošana prasa vien divus soļus:

1. Ielieciet visas sastāvdaļas blenderī. Sablenderējiet visu kopā.

Lifehacks.lv

2. Pēc tam iegūto masu ielejiet trauciņā, ielieciet to saldētavā.

Lifehacks.lv

Pēcāk atliek vien gaidīt, kad saldējums sastings. Tad tas būs gatavs ēšanai!

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Secinājumi un ieteikumi:

Tā kā šim saldējumam netiek pievienots klāt cukurs, tas ir lielisks veselīgais našķis. Pateicoties proteīna pulverim, šis saldējums satur daudz vērtīgo olbaltumvielu. Garšas ziņā šis saldējums diži neatšķiras no veikalos nopērkamajiem šokolādes saldējumiem. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka tā konsistence, vismaz man, līdzinājās vairāk sorbertam. Bet to noteikti ir iespējams labot ar banānu. Nepieciešams pievienot vairāk nekā vienu banānu, lai konsistence būtu krēmīgāka. Bet kopumā varu atzinīgi vērtēt šo recepti. Šāds saldējums lieti noderēs karstajās vasaras dienās!

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!