EKSPERIMENTS: rabarberu sorberts

© unsplash.com

Vasaras laikā, kad plaši pieejami daudz un dažādi gardi augļi, ogas un dārzeņi, ir īstais laiks dažādiem garšu eksperimentiem. Šoreiz Lifehacks.lv komanda, gatavojoties nākamās nedēļas prognozētajai +30 grādu tveicei, nolēma pagatavot atsvaidzinošu desertu - rabarberu sorbertu.

Tā kā nākamajā nedēļā sinoptiķi prognozē, ka Latvijā atgriezīsies pamatīgs karstumiņš, tad jau laikus ir nepieciešams tam sagatavoties. Karstajās dienās atvēsināties palīdz ne tikai vēsi dzērieni, kondicionieris, bet arī saldējums. Šoreiz tieši sorberts.

Sākotnēji var šķist, ka sorberta pagatavošana varētu būt sarežģīta, taču tā nemaz nav.

Sāksim ar to, kas mums ir nepieciešams, lai pagatavotu rabarberu sorbertu. Protams, ka rabarberi (400 g), cukurs (180 g), ūdens (120 ml) un citrona sula (viens citrons).

Lifehacks.lv

Sākumā nepieciešams nomazgāt, nomizot un sagriezt nelielos gabaliņos rabarberu kātus.

Pēc tam nepieciešams izspiest sulu no viena citrona.

Tad katliņā vai pannā lieciet visas sastāvdaļas. Vāriet uz lēnas uguns katliņā iekšā esošo saturu aptuveni 15 - 20 minūtes.

Lifehacks.lv

Kad pagājis noteiktas laiks, noņemiet katliņu no plīts. Pagaidiet līdz rabarberu masa ir atdzisusi.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien ņemt blenderi un sablenderēt visu viendabīgā masā.

Lifehacks.lv

Pēc tam rabarberu masu lejiet trauciņā un trauciņu lieciet saldētavā.

Lifehacks.lv

Pagaidiet pāris stundas līdz sorberts sastingst un baudiet!

Secinājums: Šī ir pavisam vienkārša recepte, kā mājās pagatavot pašiem savu sorbertu! Mainot galveno sastāvdaļu, šoreiz rabarberus, iespējams iegūt dažādus aukstos desertus! Pateicoties pievienotajam cukura daudzumam, nav jāsatraucas, ka sorberts būs skābs, tas būs salds un gards!

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!