Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.
Pavisam nesen jau izmēģinājām vienu brokoļu kātu pagatavošanas recepti, gatavojām humusu. Recepti lasiet šeit.
Lai pagatavotu marinētus brokoļu kātus, protams, nepieciešami paši brokoļu kāti, sāls, etiķis, ķiploks un olīveļļa.
Sākumā nomizojiet vienu brokoļa kātu.
Sagrieziet kātu ripiņās vai stienīšos.
Lieciet brokoļus traukā. Tiem klāt pievienojiet vieni tējkaroti sāls. Aizveriet ciet trauku un kārtīgi to sakratiet. Lieciet trauku ledusskapī uz trīs stundām, lai brokoļi atsulotos.
Pēc trīs stundām nolejiet nost lieko šķidrumu.
Klāt brokoļiem pievienojiet vienu tējkaroti olīveļļas, vienu tējkaroti etiķa un vienu sīki sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
Aizveriet ciet trauku un atkal kārtīgi sakratiet. Lieciet trauku ledusskapī uz 24 stundām.
Pēc diennakts varat baudīt savus marinētos brokoļus kā uzkodu!
Lai labi garšo!