EKSPERIMENTS: fiksais deserts valsts svētku noskaņās

© Lifehacks.lv

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svētku deserta pagatavošana no nulles līdz celšanai galdā aizņems vien maksimums vienu stundu.

Lifehacks.lv komanda iesaka celt galdā gardus kēksiņus valsts svētku noskaņās!

Lai izdotos ātri pagatavot gardus kēksiņus, ar kuriem cienāt viesus nepieciešams:

  • veikalā nopērkams kēksiņu miltu maisījums;
  • ogas, piemēram, dzērvenes;
  • saldais krējums;
  • cukurs;
  • sarkanas krāsas sula.

Pagatavošana būs ātra un vienkārša, bet kēksiņi izdosies ļoti gardi!

Sākotnēji nepieciešams pagatavot kēksiņu mīklu, kā tas norādīts uz miltu maisījuma iepakojuma.

Pēc tam mīklu sadaliet divās daļās. Vienā bļodā klāt mīklai pielejiet sarkanas krāsas sulu. Mēs šoreiz izmantojām aroniju sulu.

Lifehacks.lv

Ņemiet kēksiņu papīrīšus un ielieciet tos veidnē.

Sākumā lieciet katrā kēksiņu papīrītī vienu ēdamkaroti sarkanās krāsas mīklu.

Lifehacks.lv

Pēc tam pa virsu lieciet vienu ēdamkaroti gaišās krāsas mīklu.

Lifehacks.lv

Pašās beigās lieciet katrā formiņā vēl vienu ēdamkaroti sarkanās krāsas mīklu.

Lifehacks.lv

Lieciet kēksiņus cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem aptuveni 25 minūtes.

Kad pagājušas 25 minūtes, ņemiet kēksiņus laukā no krāsns atdzesēties. Pa to laiku lejiet bļodā saldo krējumu, pievienojiet pēc garšas cukuru un saputojiet to.

Kad putukrējums gatavs, kārtojiet kēksiņus uz šķīvja, tiem virsu lieciet putukrējumu un dekorējiet ar ogām. Mēs izmantojām lielogu dzērvenes!

Lifehacks.lv

Lai labi garšo!

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!