10 pārsteidzošas alus īpašības un to ietekme uz veselību

© pixabay.com

Iedomājoties par alus ietekmi uz mūsu veselību, parasti prātā nāk slavenie "alus vēderi". Taču izrādās, ka mērena - uzsvars uz MĒRENA - šī dzēriena lietošana var pat uzlabot mūsu veselību, piemēram, mazinot sirds slimību risku un stiprinot kaulus.

1. Alus mazina sirds slimību risku

Aktīvā dzīvesveida portāls "Active" norāda, ka līdzīgi kā vīns, arī alus palīdz mazināt iekaisumu un retina asinis, novēršot trombu veidošanos, kas var bloķēt koronārās artērijas.

Amerikas universitātē veikts pētījums atklājis, ka tumšie un stiprie ali ir īpaši efektīvi sirds slimību riska mazināšanā.

2. Alus stiprina kaulus

Osteoporoze satrauc daudzus iedzīvotājus noteiktā vecumā, īpaši sievietes. Izrādās, ka līdzēt var alus. Alus sastāvā ir viela diētiskais silīcijs, kas stiprina kaulu struktūru un veicina to attīstību. "Natural Medicine Journal" 2010. gadā publicējis pētījumu, kurā atklājis, ka sievietēm, kuras dzer alu, ir stiprāki kauli un mazāka iespēja ciest no osteoporozes.

pixabay.com

3. Alus ir bagāts ar uzturvielām

Var šķist, ka alus satur tikai tukšās kalorijas, bet patiesībā tajā ir daudz vērtīgu barības vielu. Protams, dažādos alos uzturvielu vērtība atšķiras, taču lielākoties alus tiek ražots no sastāvdaļām, kas ir bagātas ar šķiedrvielām un pat nelielu daudzumu dzelzs, kālija un magnija.

4. Alus uzlabo redzi

Alū esošie antioksidanti var palīdzēt novērst redzes bojājumus, kas veicina kataraktu. Amerikas universitātē veikts pētījums atklājis, ka viena alus (0,5 litri) izdzeršana dienā var mazināt kataraktas risku.

5. Alus palīdz mentālajai veselībai

Nav noslēpums, ka alkohols mazina stresu. Pat nedauz nogaršojot alu, iespējams palielināt dopamīna daudzumu smadzenēs, kas ļauj justies mierīgāk. Kā apgalvo portāls "Active", vairāki pētījumi norāda, ka alus pat spēj pasargāt no Alcheimera slimības un Pārkinsona sindroma.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais