Mājās gatavots premium klases "Nutella" krēms bez palmu taukiem, E vielām un cukura.
To var gatavot vai nu no lazdu riekstiem, vai Indijas riekstiem, vai valriekstiem, vai pat riekstu maisījuma. Kolēģi, garšojot vairākus variantus, pagaidām par labāko atzinuši krēmu no Indijas riekstiem.
Saldumu krēmam dod dateles, taču izteikti saldummīļi var garšu papildināt ar medu vai kādu sīrupu, piemēram, plūškoku sīrupu.
Riekstus un dateles noskalo (jā, arī rieksti un žāvēti augļi ir jāmazgā!). Tos ieber bļodā vai palielā krūzē, uzlej siltu novārītu ūdeni un atstaj vismaz uz 12 stundām.
Kad rieksti un dateles vismaz 12 stundas mirkuši, tos ieber blenderī, pārlej ar ūdeni, kurā bija rieksti un dateles, un pieber kakao.
Blenderē līdz krēms iegūst viendabīgu konsistenci. Ja masa izskatās par sausu, pielej vēl ūdeni. Ja vajag, pēc garšas var pielikt vēl arī kakao, kādu saldinātāju vai piemēram, vaniļas ekstraktu.