Dzeltenā un sulīgā ķirbju rulete

© Cookbook

Ķirbis ruleti padara skaisti dzeltenu un sulīgu.

Sastāvdaļas:

  • Olas: 5 gab
  • Cukurs: 105 g
  • Ķirbis: 200 g
  • Kviešu milti: 55 g
  • Kartupeļu ciete: 45 g
  • Cepamais pulveris: 5 g
  • Ingvera pulveris: 2 g
  • Dzērveņu ievārījums: 200 g
  • Saldais krējums: 200 g
  • Mascarpone siers: 200 g

Pagatavošana:

Ķirbi sagriež gabaliņos. Kaltiņā ielej nedaudz ūdeni, ieber ķirbi un liek vārīties. Vāra, kamēr ķirbji kļūst mīksti. Nolej lieko ūdeni, ķirbjus sabenderē un ķirbju biezeni atdzesē.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus saputo ar 75 g cukuru, olu baltumus - ar škipsniņu sāls. Olu dzeltenumiem pievieno 150 g ķirbju biezeni un samaisa. Ja ir vēlme, var piespiest 1 edk citrona sulas vai pierīvēt citrona miziņu.

Citā bļodā miltus samaisa ar cepamo pulveri un ingvera pulveri. Miltu masu iemaisa olu dzeltenuma masā. Pēc tam tajā iecilā olu baltumus.

Biskvītu izklāj cepešpannā un cep aptuveni 30 minūtes 180 grādos. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja to iedurot biskvītā, pie tās nekas nepielīp, biksvīts ir gatavs.

Gatavo biskvītu karstu uzliek uz mitra dvieļa un satin ruletē.

Kad biskvīts atdzisis, to atrullē vaļā. Tajā iesmērē dzērveņu ievārījumu un krēmu.

Krēmu gatavo, saputojot Mascarpone sieru ar saldo krējumu un 30 g cukura.

Ruleti ieliek ledusskapī uz vismaz pāris stundām.

Pirms pasniegšanas izrotā ar krēma cepurītēm.

Avots