Francijas klasika jaunās vēsmās! Dārzeņu sautējums ar lēcām

© Cookbook

Ratatouille ir Francijas klasika. Pievienojot sautējumam lēcas, iegūstams jaunu ēdiens.

Sastāvdaļas:

  • Lēcas: 150 g
  • Baklažāni: 200 g
  • Cukini: 200 g
  • Tomāti: 1.3 gab
  • Sīpoli: 1 gab
  • Eļļa: 80 g
  • Ķiploka galviņa: 0.4 gab
  • Sāls: 5 g

Pagatavošana:

Atšķirībā no citiem pākšaugiem, lēcas pirms vārīšanas nav jāmērcē. Tās ieber vārošā ūdenī un vāra no 20 līdz 40 minūtēm, atkarībā no lēcu veida. (Nepieciešamais vārīšanās ilgums parasti ir uzrakstīts uz paciņas).

Kamēr lēcas vārās, kubiņos sagriež baklažānus un cukini, sasmalcina ķiplokus un sīpolus.

Baklažāniem uzkaisa sāli un tos viegli apmaisa, lai sāls tiek pie visiem gabaliņiem.

Sīpolus un ķiplokus viegli apcep uz pannas eļļā, tad tad apcep cukini un baklažānus, kuriem noliets izveidojušais šķidrums. Kad dārzeņi apcepusies, pievieno sagrieztus tomātus un turpina sautēšanu un nelielas uguns.

Novāritās lēcas nokāš, pievieno sautējumam un vēl pasautē pāris minūtes.

Ja nepieciešams, gatavam sautējumam pieliek sāli.

Avots