10 interesanti fakti par krustnagliņu ietekmi uz veselību

© unsplash.com

Krustnagliņas ir miršu dzimtas mūžzaļā nagliņkoka kaltētie ziedu pumpuri. Šo garšvielu bieži izmanto kulinārijā. Krustnagliņas ne tikai spēj uzlabot ēdienu un dzērienu garšu, aromātu, bet ir arī ļoti labas veselībai. 

unsplash.com

Krustnagliņu labvēlīgā ietekme uz veselību:

  1. Krustnagliņas ir labas gremošanas traktam. Šajā aromātiskajā garšvielā ir tāda viela kā karminatīvs. Tas var palīdzēt samazināt vēdera uzpūšanos un gāzu veidošanos.
  2. Ja jūs piemeklējusi slikta dūša, ieteicams pakošļāt krustnagliņu. Tā samazinās nepatīkamās sajūtas.
  3. Krustnagliņas var palīdzēt mazināt vemšanu, caureju un atraugu rašanos.
  4. Krustnagliņas palīdz dziedēt un aizsargāt kuņģa-zarnu trakta gļotādu, palīdzot mazināt sāpes vēderā.
  5. Lietojot šo aromātisko garšvielu, varat samazināt sēnīšu izplatību organismā, tostarp rauga sēnītes Candida augšanu organismā.
  6. Krustnagliņai piemīt arī antiseptiskas īpašības. Līdz ar to, ja jums ir smaganu iekaisums, slikta elpa, zobu sāpes, pakošļājiet krustnagliņas.
  7. Sajaucot kopā krustnagliņu ēterisko eļļu ar kādu citu bāzes eļļu, piem., augu eļļu, varat iegūt pretsāpju līdzekli. Ja jums sāp, piemēram, muskuļi, sasmērējiet sāpošo vietu ar šo eļļu.
  8. Krustnagliņas ir arī labs antioksidantu avots, kas nozīmē to, ka šīs garšvielas regulāra lietošana var palīdzēt cīnīties pret brīvajiem radikāļiem un palēlināt novecošanos.
  9. Tiek uzskatīts, ka krustnagliņas piemīt arī pretparazītiskas īpašības.
  10. Krustnagliņas var izmantot arī kā klepu nomācošu līdzekli.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Sākums

Septembra vēsie vakari, izmaiņas dabā un citādas krāsas debesis tā vien aicina pārlūkot savu garderobi, to atsvaidzinot un sagatavojot rudens cēlienam. Pats svarīgākais garderobes revīzijā ir sevi neierobežot un ļaut vaļu radošumam.

Svarīgākais