Sākums

12.mar
Dienas un nakts sejas krēmi ir būtiska un šķietami jau ierasta mūsdienu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa, taču tas nemazina jautājumus par to, vai dienas krēma vietā var lietot nakts krēmu un otrādi. Tiecoties pēc veselīgas sejas ādas, ir nozīmīgi izprast formulējumu – dienas un nakts – fundamentālo atšķirību, jo tā sakņojas zinātnē par ādas dabiskajiem cikliem un reakciju uz vides stresa faktoriem. Farmaceite Zane Melberga skaidro galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
12.mar
Domājot par svara zaudēšanu, svarīgi ir sportot un ēst veselīgi. Lai svara zaudēšanas procesā neatteiktos pavisam no dažādiem gardiem produktiem, ir izdomāta neviena vien alternatīva. Veikalu plauktos varam atrast daudzu iemīļotu produktu liesākas versijas. Bet vai tās vienmēr ir labākas? To skaidro uztura speciāliste Laura Vainesa.
11.mar
Šī būs pavisam vienkārša viltotā kaviāra pagatavošanas recepte. Gatavošana aizņems vien 10 minūtes, bet mieloties varēsiet ar gardo viltoto kaviāru jau pēc stundas. Šis būs piemērots kaviārs tiem, kuriem negaršo jūras produkti vai tiem, kuri izvairās no to ēšanas! Izmēģiniet!
11.mar
Atmiņas pasliktināšanās ir viens no simptomiem, kuru ilgstoši cilvēki cenšas ignorēt, norakstot to uz pārāk lielu slodzi darbā, nogurumu vai neizgulēšanos. Tikai brīdī, kad atmiņas traucējumu dēļ gadās nokavēt kādu patiešām svarīgu pasākumu, aizmirst par būtisku sapulci vai parādās grūtības atcerēties priekšmetu nosaukumus, cilvēks saprot – joki mazi – laiks atmiņai pasniegt glābšanas riņķi! Farmaceite Alīna Fleišmane skaidro iemeslus, kādēļ atmiņa mēdz pasliktināties un dalās ieteikumos, kā atmiņu uzlabot.
10.mar
Keksiņi ir gardi ne tikai to saldajā versijā, bet arī sāļajā. Izmēģiniet šos sāļos Vidusjūras keksiņus!
10.mar
Runājot par sāls lietošanu uzturā, ir skaidrs, ka pieaugušam cilvēkam dienā nebūtu ieteicams uzņemt vairāk nekā 5 g sāls, lai nekaitētu nierēm un nepaaugstinātu asinsspiedienu. Taču, ja sākusies vemšana vai caureja, ja ir karsti un cilvēks pārmēru svīst vai pat notikusi pārkaršana, arī tad, ja sākušās iesnas vai klepus, sālsūdens kļūst par vienu no palīgiem, kas ļauj atgūt normālu pašsajūtu. Farmaceite Ivanda Krastiņa skaidro, kādās situācijās sālsūdeni iesaka lietot iekšķīgi, ārīgi, kompresēs, vannās un inhalācijās.
9.mar
Reizēm izspiest sulu no vesela citrona nav viegli, nepieciešams pielikt visai lielu spēku. Ja jums mājās nav citrusaugļu sulu spiede, tad šis process, iegūt citronu sulu, var būt vēl grūtāks. Mums ir ideja, kā šo darbiņu atvieglot.
9.mar
IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus atklāj pavasara tendences interjera dizainā un dalās idejās, kā vienkārši atsvaidzināt mājokli, sagaidot pavasari.
8.mar
Lai grieztie ziedi ilgāk vāzē saglabātos svaigi par tiem ir jārūpējas. Svarīgi ir ne tikai apgriezt ziedu kātiņus un nomainīt vāzē ūdeni, bet arī tos "pabarot". Reizēm iegādājoties veikalā ziedus tiem nāk līdzi maza paciņa, kurā iekšā ir balts pulveris jeb barība ziediem, kas palīdz tiem ilgāk saglabāties svaigiem. Šādu te ziedu barību varat arī mājās pagatavot pats!
8.mar
Kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji pēdējos gados ir kļuvuši īpaši populāri gan skaistumam – ādas, matu un nagu stiprināšanai, gan locītavu atbalstam. Kas ir kolagēns, kas norāda uz tā trūkumu, vai varam to uzņemt ar uzturu un kā izvēlēties sev piemērotāko kolagēnu? Skaidro eksperte, ģimenes ārste Zane Zitmane un farmaceite Ilze Priedniece.
7.mar
Cepti kartupeļi paši par sevi ir gardi, bet, lai tos padarītu vēl gardākus, daudzi izmanto speciālas garšvielas, kuras tieši paredzētas šim ēdienam. Nepērciet veikalā gatavus garšvielu maisījumus, ja to varat pagatavot pats! Šādi perfekti zināsiet, kas ir jūsu garšvielu maisījumā un varēsiet to pagatavot tā, kā jums labāk tīk!
7.mar
Ēdienreižu plānošanas eksperte ar maģistra grādu uzturzinātnē Klinta Stasjule dalās savos novērojumos un sniedz vērtīgus padomus, kā samazināt pārtikas atkritumus un ietaupīt izdevumus.
6.mar
Palutini savu sejas ādu ar mitrinošu sejas masku. Maskas pagatavošanai būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas!
6.mar
Dienas laikā mums izkrīt no 50 līdz 100 matiem. Tas nav nekas satraucošs, vieniem matiem izkrītot, to vietā izaug citi. Šāda apjoma izkrišanu mēs nevaram pamanīt. Tomēr ir brīži, kad mati izkrīt pastiprināti. Kas pie tā var būt vainojams?
5.mar
Vai jūs zinājāt, ka tēju var dzert pareizi un arī nepareizi? Izrādās, ka ir viena darbība, kuru eksperti silti iesaka nedarīt, dzerot tēju, lai nesabojātu tās garšu!
5.mar
Lēnām ziema atkāpjas un pavasaris jau ir pie apvāršņa, kas nozīmē to, ka līdz vasarai vairs nav tālu. Tuvojoties gada siltajam laikam, daudziem arvien aktuālāks kļūst jautājums - kā zaudēt lieko svaru? Kā zināms, tad, lai zaudētu svaru, ir jāēd veselīgi un jāsporto. Izrādās, ka ir vēl pāris veidi, kā pavisam viegli "iekustināt" svara zaudēšanas procesu. 
4.mar
Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt un pagatavot vegānisko šokolādes kūku! Tās pagatavošanai būs nepieciešamas 40 minūtes.
4.mar
Mazkustīgs darbs ar pastāvīgu vai ilgstošu sēdēšanu ir ergonomisks risks, kas ilgtermiņā ietekmē skeleta muskuļu sistēmas veselību, kā arī var negatīvi iespaidot sirds un asinsvadu sistēmu, mentālo labsajūtu un produktivitāti. Kā mazināt sēdoša dzīvesveida veselības riskus, iesaka farmaceite Ilona Sinkeviča.
3.mar
Pagatavojiet šo pavisam vienkāršo lūpu skrubi!
3.mar
Ja arī jūs katru vakaru cīnaties ar grūtībām iemigt, tad, iespējams, vakaros dariet kaut ko tādu, kas aizgaiņā prom jūsu sapņus! Lai ātri un bez reizēm aizmigtu, centieties ievērot šos piecus padomus!
2.mar
Mūsuprāt, cilvēkus var iedalīt divās kategorijās - vieni ēd brokasti, bet otri no tām izvairās. Šoreiz pievērsīsimies tiem, kuri labprāt ik rītu mielojas ar gardām brokastīm. Ja būtu jānosauc populārākie brokastu ēdieni, tad viennozīmīgi topa augšdaļā līdzās auzu pārslu putrai, brokastu pārslām un omletei būtu dažāda veida maizītes. Maize ir ļoti pateicīgs produkts, jo variējot ar piedevām ik katru rītu varam baudīt pavisam citādākas brokastis. Reizēm ierastās piedevas var apnikt, kad tā notiek, tad ir laiks eksperimentiem!
1.mar
Ir pārtikas produkti, kurus nepieciešams uzglabāt vēsumā (ledusskapī), lai tie tik ātri nesabojātos un ilgāk paliktu svaigi, bet ir arī tādi produktu veidi, kurus ieteicams glabāt istabas temperatūrā. Un viens no šādiem produktiem, kuru nevajadzētu likt ledusskapī, ir šokolāde!