Īsi pēc pamošanās nav ieteicams uzreiz ķerties pie karstas kafijas malkošanas. Sākotnēji vajag "pamodināt" ķermeni. Apkopojām sešus lieliskus, gardus dzērienus, kurus būtu nepieciešams dzert tūlīt pēc pamošanās!
Nepastrādātas pārtikas piekritēji uzskata, ka termiska tās apstrāde iznīcina vērtīgos vitamīnus un mikroelementus. Citi savukārt apglavo, ka pagatavots ēdiens ir labvēlīgāks gremošanai. Kādus pārtikas produktus ir veselīgāk ēst pēc pagatavošanas?
Aknas veic daudz svarīgu funkciju mūsu organismā, piemēram, izvada toksīnus, filtrē asinis, ražo žulti, kas palīdz gremošanai un uzglabā vērtīgus vitamīnus.
Joda trūkums organismā ir aktuāla 21. gadsimta problēma, kuru var viegli risināt, ieviešot izmaiņas savā ēdienkartē. Jodu var uzņemt ar dažādiem pārtikas produktiem, bet visvairāk – ar zivīm un jūras veltēm. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina divas reizes nedēļā uzturā iekļaut zivis.
Ķirbis ir šī laika karalis - gandrīz katrās mājās tas atrod vietu un pielietojumu! Lai kāda būtu ķirbja vieta jūsu mājās, ir noderīgi zināt, ko vērtīgu tas mums sniedz, kā to pareizi uzglabāt un veselīgi pagatavot.
Citrusaugļi ir bagāti ar organismam svarīgo C vitamīnu. C vitamīns stiprina imunitāti, ļaujot izvairīties no saslimšanas ar dažādiem vīrusiem, kā arī uzlabo vispārējo veselības stāvokli. Eksperti ir izcēluši sešus citruaugļus, kurus ir ļoti ieteicams lietot uzturā!
Kamēr daļa produktu, kuros ir augsts holesterīna līmenis, var būt pat veselīgi, citi nodara lielākoties tikai kaitējumu veselībai. Veselības portāls "Healthline" nosaucis 4 bīstamākos produktus ar augstu holesterīna līmeni.
Sēnes ir ne vien gards un sātīgs papildinājums ēdienkartei, bet arī vērtīgs uzturvielu avots, turklāt, pareizi uzglabātas, tās droši varēs baudīt vēl visu ziemu. Kas jāņem vērā, lietojot sēnes uzturā, kā tās pareizi pagatavot un uzglabāt, skaidro farmaceite Mārīte Šukele.
Aukstajā gada laikā var šķist, ka ne tikai mīnusi aiz loga paliek lielāki, bet arī apetīte. Kā cīnīties ar nepārvaramo ēstgribu? Izrādās, vairāki pārtikas produkti var palīdzēt samazināt apetīti!
Zobārsts Džeimss Gūlniks (James Goolnik), šefpavārs Džiankarlo Kaldesi (Giancarlo Caldesi), uztura speciāliste Dženija Filipsa (Jenny Phillips) un dietoloģe Klēra Greja (Clare Gray) izveidojuši plānu, kā iespējams atteikties no cukura 14 dienu laikā, raksta "The Mirror".
Starp galvenajām ēdienreizēm ietecams izvēlēties veselīgas uzkodas, taču izrādās, ka daudzas populāras izvēles patiesībā izsalkumu palielinās, skaidro svara zaudēšanas siholoģijas eksperte Jeļena Kalena.