7 fakti, kā kurkuma ietekmē mūsu veselību

© pixabay

2.lapa

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pixabay

Kā pagatavot kurkumas tēju?

Kurkumas tēju parasti gatavo no kurkumas pulvera, bet var izmantot arī sarīvētu, maltu vai izžāvētu kurkumas sakni.

Vispirms uzvāra aptuveni 4 glāzes ūdens. Tad ūdenim pievieno 1 - 2 tējkarotes kurkumas. Maisījumam jāļauj vārīties aptuveni 10 minūtes.Tad tēju lej traukā un ļauj atdzist 5 minūtes.

Tējai var pievienot arī dažādas piedevas, tā garšas uzlabošanai, piemēram, medu, kas ir dabīgs saldinātājs, un sniegs tējai vairāk antibakteriālu īpašību. Lai kurkuma varētu pilnībā izšķīst, nepieciešams pievienot taukvielas, piemēram, pienu vai kokosriekstu eļļu. Melnie pipari veicina kurkumas uzsūkšanos un piedod tējai nelielu asumu, bet citrons, laims vai ingvers uzlabos tējas antibakteriālās īpašības un garšu.

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais