2.lapa
Kurkumas tēju parasti gatavo no kurkumas pulvera, bet var izmantot arī sarīvētu, maltu vai izžāvētu kurkumas sakni.
Vispirms uzvāra aptuveni 4 glāzes ūdens. Tad ūdenim pievieno 1 - 2 tējkarotes kurkumas. Maisījumam jāļauj vārīties aptuveni 10 minūtes.Tad tēju lej traukā un ļauj atdzist 5 minūtes.
Tējai var pievienot arī dažādas piedevas, tā garšas uzlabošanai, piemēram, medu, kas ir dabīgs saldinātājs, un sniegs tējai vairāk antibakteriālu īpašību. Lai kurkuma varētu pilnībā izšķīst, nepieciešams pievienot taukvielas, piemēram, pienu vai kokosriekstu eļļu. Melnie pipari veicina kurkumas uzsūkšanos un piedod tējai nelielu asumu, bet citrons, laims vai ingvers uzlabos tējas antibakteriālās īpašības un garšu.