7 ēdieni, kas var kaitēt veselībai, ja tos ēd nepareizajā laikā

© pexels.com

6.lapa

pexels.com

6. Citrusaugļu sulu nedzert pie maltītes

Varētu šķist veselīgi visam piedzert klāt svaigi spiestu citrusaugļu sulu, taču tā nav. Citrusaugļi ir ļoti skābi, un to lietošana kopā ar galveno maltīti vai tūlīt pēc tās palielina skābes veidošanos, kas var izraisīt dažas nepatīkamas gremošanas problēmas, piemēram, grēmas un smaguma sajūtu kuņģī.

Pēc ēdienreizes vēlam nedaudz pagaidīt un tikai tad baudīt augļu sulu.

Gaļu var ēst visu dienu, lai iegūtu pietiekami daudz olbaltumvielu. Bet esiet piesardzīgi ēdot to no rīta, jo pēc šādas smagas maltītes organismam var būt pārāk grūti to sagremot.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.