7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

3.lapa

pexels.com

3. Svaigos tomātos ir vairāk C vitamīna, tomātu zupā - antioksidantu

Esam pieraduši ēst svaigus tomātus un jā - tie ir bagāti ar C vitamīnu. Taču eksperti apgalvo, ka gatavotos tomātos ir vairāk likopēna, kas var būt spēcīgāks antioksidants par C vitamīnu. Turklāt pagatavotu tomātu organismam būs vieglāk pārstrādāt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais