7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Svaigās sēnēs vairāk B vitamīna, pagatavotās - mazāk toksīnu

Lai gan sēnes pēc pagatavošanas var zaudēt B vitamīnu, ir arī vairāki labumi, ko tās iegūst no karstuma. Pirmkārt, svaigas sēnes ir kā sūkļi un var absorbēt toksīnus, kas tiek iznīcināti gatavošanas procesā.

Otrkārt, gatavošanas laikā palielinās antioksidantu daudzums sēnēs, ko mūsu organismam ļoti vajag.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Lai gan gāzu izdalīšanās un atraugas ir dabiski veidi, kā ķermenis var atbrīvoties no liekā gaisa, kas nokļuvis zarnās, pārmērīga gāzu veidošanās var būt neērta vai pat sāpīga. Ir ēdieni un dzērieni, kas var pastiprināt gāzu veidošanos un vēdera uzpūšanos. 

Svarīgākais