Pētījumi pierādījuši, ka cinka trūkums organismā var palielināt veselības problēmu risku, inficējoties ar jauno koronavīrusu, tāpēc šobrīd ir svarīgi uzturā lietot produktus, kuros ir šis minerāls.
Cinks nepieciešams dažādām organisma funkcijām, tai skaitā - imunitātes stiprināšanai. Mediķi atzīmē, ka mūsdienās, papildu visiem citiem drošības pasākumiem, organisms jāsagatavo cīņai ar jauno koronavīrusu.
Jaunākie pētījumi atklājuši, ka zems cinka līmenis organismā palielina risku smagākai Covid-19 slimības gaitai un pat letālam iznākumam, norāda eksperti, atsaucoties uz Del Mar slimnīcas Spānijā datiem.
Lai apgādātu organismu ar cinku un tādejādi to labāk aizsargātu no Covid-19, eksperti iesaka uzturā iekļaut piecus pieejamus pārtikas produktus, kas bagāti ar šo svarīgo minerāli.
Lai labāk uzņemtu cinku, mediķi iesaka pākšaugus ēst mērcētus vai vārītus.