Kā ēst veselīgāk, neatsakoties no gardām maltītēm: 5 vērtīgi ieteikumi

© pexels.com

4.lapa

pexels.com


4. Dažādo ikdienas maltīti ar eksotiskiem graudaugiem

Iespējams, šogad ir īstais laiks pagaršot produktus, ko pirms tam neesi lietojis uzturā! Izmēģini bulguru, kvinoju, amarantu vai kamutu. Kvinoja un amarants ir īpaši ar to, ka nesatur glutēnu, tāpēc tos uzturā var lietot cilvēki ar autoimūno saslimšanu - celiakiju - vai tie, kuriem jāievēro citas eliminācijas diētas uzskatu vai veselības dēļ.

Kvinoja un amarants satur arī vairāk olbaltumvielu nekā kvieši, un kvinojā ir visas esenciālās aminoskābes, ko mūsu organisms nespēj sintezēt pats. Tāpēc īpaši svarīgi to iekļaut maltītēs cilvēkiem, kuri nelieto uzturā dzīvnieku valsts produktus un tāpēc var piedzīvot aminoskābju deficītu organismā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā