Kā ēst veselīgāk, neatsakoties no gardām maltītēm: 5 vērtīgi ieteikumi

© pexels.com

3.lapa

pexels.com


3. Balto miltu vietā - pilngraudu produkti

Olga Ļubina iesaka padomāt, kādus produktus ikdienas ēdienkartē varētu aizvietot ar veselīgākām alternatīvām.

“Piemēram, ja ikdienā lieto makaronus no augstākā labuma miltiem, centies tos aizvietot ar pilngraudu makaroniem, bet baltos rīsus - ar brūnajiem. Tā uzņemsi vairāk mikroelementu - minerālvielu, vitamīnu, šķiedrvielu. Šādas izmaiņas uzturā uzlabos gremošanas trakta darbību un mikrofloru, kā arī veicinās zarnu peristaltiku. Pilngraudu produktos atrodamās šķiedrvielas arī mazina glikozes un holesterīna uzsūkšanos. Turklāt pilngraudu produktu lietošana var veicināt ātrāku sāta sajūtu, tādējādi mazinot apēstā ēdiena daudzumu,” norāda eksperte.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā