Nosauc 5 kaitīgākos zivju ēdienus

© pexels.com

Zivis ir produkts, kas pazīstams ar savām labvēlīgajām īpašībām, tomēr dažas zivis var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. No šiem pieciem zivju ēdieniem ikdienā labāk atteikties.

pexels

1. Saimniecībās audzēts lasis

Savvaļas lasis ir bagāts ar omega-3 taukskābēm, kas cīnās ar iekaisumu organismā. Taču saimniecībās audzēts lasis satur omega - 6 taukskābes, kas var pastiprināt iekaisumu organismā. Turklāt saimniecībās audzētas zivis satur daudz mazāk D vitamīna un ir ļoti taukainas.

pexels.com

2. Garneles tempura mīklā

Šis produkts var saturēt pat 508 kalorijas, 21 gramu tauku. Tā kā tās ir fritētas, tad šis ir kalorijām bagāts ēdiens.

pexels.com

3. Makrele

Šāda veida zivs satur augstu dzīvsudraba līmeni. Kad tiek ēstas šīs zivis, ķermenis saglabā taukus un dedzina daudz mazāk kaloriju. Turklāt tiek pazemināts leptīna, hormona, kas regulē apetīti, līmenis.

pexels.com

4. Rolli ar tunci

Tuncis ir diētisks produkts, taču, gatavojot tā rollus, to burtiski iemērc majonēzē. Šāds viens rolls satur aptuveni 225 kalorijas, 7 gramus tauku.

pexels.com

5. Tilapija

Šajā zivī ir 128 kalorijas uz 100 gramiem produkta. Arī veikalu plauktos var atrast šo fermās audzēto zivi, kas ir vēl bīstamāka par savvaļā dzīvojošo. Tāpat omega-6 taukskābes var pārsniegt omega-3 taukskābes šajā zivī 10 reizes, lai gan ideālā gadījumā proporcijām jābūt vienādām.

pexels.com

Avots: Otkrito.lv, atsaucoties uz meta.ua.

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.