Veselība

15.aug 2019
Lai papriecātos par ziedošiem, smaržīgiem lavandas laukiem, vairs nav jābrauc uz Vidusjūras zemēm. Tepat Latvijā šodien atrodami gan lielāki lauki, gan pa kādam krūmiņam – daiļdārzos, lauku sētās un mazdārziņos.
12.aug 2019
Ceļojumā organisms katram reaģē citādi uz pārvietošanos transportā, karsto sauli, neierasto pārtiku utml., tādēļ komfortablāk jūtas tie ceļotāji, kuri līdzi sagatavo arī nelielu ceļojuma aptieciņu. Tajā noderīgākie ir pretsāpju, pretdrudža līdzekļi, kā arī līdzekļi vēdera izejas normalizēšanai, sildošās smēres, plāksteri, apkopojot ceļojumu gidu viedokli, secinājis tūrisma operatora “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.
8.aug 2019
Augustā dārzi mūs bagātīgi atlīdzina ar dažādiem labumiem, kurus varam baudīt ne tikai svaigā veidā, bet arī iekonservēt vēlākiem mēnešiem. Viens no tādiem ir cūku pupas. Atklāj to veselīgās īpašības.
6.aug 2019
Dzelzs trūkums organismā (pazemināts hemoglobīns, feritīns) var būt iemesls dažādiem nepatīkamiem simptomiem- enerģijas zudumam un nespēkam, galvassāpēm, reiboņiem, sirdsklauvēm un aizdusai, sausiem matiem un ādai, matu izkrišanai, biežām infekcijām un slimošanai, aukstām rokām un pēdām, u.c. Simptomi ir daudz un dažādi, tāpat arī katram indivīdam ir nepieciešama sava pieeja veselības uzlabošanai. Šajā rakstā lasi pazīstamākos fiziskos un psihosomatiskos cēloņus mazasinībai, kā arī vairākas idejas dzelzs līmeņa pacelšanai caur uzturu, uztura bagātinātājiem, apziņu.
5.aug 2019
Aronijas var ēst gan svaigā veidā (to sīvā garša gan var neiet pie sirds visiem), gan izmantot dāžādu ēdienu un dzērienu pagatavošanai (pīrāgu, sulu, tēju, utt.) Izrādās, ka aronijai, līdzīgi kā citām vasaras veltēm, ir daudz labu īpašību, kas uzlabo mūsu veselību.
4.aug 2019
Amerikā upenes ilgu laiku dēvēja par "aizliegto ogu", jo uzskatīja, ka tās izplata sēnīti, kas kaitē priedēm. Taču Latvijā jau izsenis upenes ir bijušas cieņā un vai katrā piemājas dārzā ir kāds upeņu krūms. Upenes ir superogas un to vērtība mūsu veselībai ir ļoti nozīmīga.
3.aug 2019
Veselīgs un sabalansēts uzturs ir būtiska pilnvērtīgas dzīves sastāvdaļa jebkurā vecumā, tomēr dzīves pilnbriedā, sasniedzot 50 gadu vecumu, cilvēka organismā notiek nozīmīgas izmaiņas - pastiprinās hormonālie procesi, mainās ķermeņa tauku daudzums, kā arī cilvēki kļūst uzņēmīgāki pret dažādām saslimšanām. Tāpēc īpaša uzmanība jāpievērš uzturā lietotajiem produktiem. Par to, kādus produktus iekļaut ēdienkartē pēc 50 un no kā labāk atturēties, stāsta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.
2.aug 2019
Ērkšķogas jau gadsimtiem pārsteidz cilvēkus ar savu saldo un reizē skābeno garšu. Tās ir vēlams iekļaut ēdienkartē, jo tām piemīt daudz vērtīgu īpašību, kas uzlabo veselību.
1.aug 2019
Pelašķim ir izteikta pretvīrusa iedarbība, tas novērš spazmas, pazemina asinsspiedienu, aptur asiņošanu un veicina brūču dzīšanu. Tomēr tā dziedinošās īpašības pie noteiktiem apstākļiem var arī kaitēt. Uzzini, kā pelašķis palīdz mūsu veselībai un kādos gadījumos to lietot nevajadzētu.
31.jūl 2019
Latvijas daba ir dāsni apveltīta ar dažādām dabas veltēm, no kurām pagatavot garšīgus un veselīgus dzērienus. Farmaceite Ilze Jaudzeme dalās padomos, kurus ārstniecības augus izmantot zāļu tēju pagatavošanai.
28.jūl 2019
Plūmēs ir ļoti daudz vitamīnu, minerālu, šķiedrvielu un antioksidantu. Tās spēj mazināt daudzu hronisku slimību risku, kā osteoporozes, vēža, sirds slimību un diabēta gadījumos. Turklāt tās ir ļoti garšīgas.
27.jūl 2019
Šīs vasaras lietainais laiks mūs jau jūlijā ir apveltījis ar bagātīgu sēņu ražu. Šķiet, ka sēņošana mums ir asinīs un mežos čum un mudž no sēņu tīkotājiem. Izrādās, ka sēnēm piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Turklāt, sēnes palīdz ne tikai cilvēku veselībai, bet arī visas planētas labklājībai.
26.jūl 2019
Dārzeņiem ir maz kaloriju, bet tie ir bagātīgi ar vitamīniem, minerāliem un citām būtiskām uzturvielām. Turklāt daudzi no tiem ir bagāti ar šķiedrvielām, taču tajos ir maz ogļhidrātu. Portāls "Healthline" apkopojis dārzeņus, kurus ir vislabāk iekļaut savā dietā.
25.jūl 2019
Mūsdienās, kad tehnoloģijas ir aizpildījušas mūsu brīvo laiku, cilvēkiem ir daudz nevajadzīgu lietu, kas novērš uzmanību un nepārtraukti nodarbina mūsu prātu. No tā cieš mūsu veselība - paaugstinās stresa līmenis, zaudējam koncentrēšanās spējas un radošumu, kļūstam atkarīgi no tehnoloģijām. "Huffpost" ir apkopojis piecus iemeslus, kāpēc mūsdienu tehnoloģiju pārblīvētajā vidē mums ir pat nepieciešams ļauties garlaicībai.
23.jūl 2019
Redīsi ir lieliska un veselīga uzkoda, turklāt no tiem iespējams pagatavot gardus salātus. Šajā dārzenī ir daudz vērtīgu uzturvielu, kas to padara par draugu mūsu veselībai. Portāls "Healthline" apkopojis redīsu pozitīvās īpašības uz mūsu veselību.
22.jūl 2019
Paprika ir populāra virtuvē, pateicoties tās garšai un krāsām. Tomēr paprikai piemīt arī daudz pozitīvo īpašību, kas labi ietekmē mūsu veselību. Kā vēsta "NDTV Food", tā ne tikai normalizē asinsspiedienu, bet arī palīdz dzīt brūcēm, uzlabo ādas stāvokli, veicina matu augšanu, gādā par labu miegu un rūpējas par mūsu sirdi.
21.jūl 2019
Vasara ir gada piemērotākais laiks brīvdabas festivālu un zaļumbaļļu apmeklēšanai, kā arī aktīvai atpūtai svaigā gaisā. Tomēr līdz ar aktīvās sezonas iestāšanos palielinās arī riski iegūt dažādus sasitumus, nepatīkamas traumas un brūces. Par to, kā rīkoties šādos gadījumos un kādus līdzekļus izmantot brūču un sasitumu apstrādei, stāsta farmaceite Ilze Priedniece.
20.jūl 2019
Parasti pētersīļus uztveram kā garnējumu un neiedomājamies, ka šajā garšaugā ir daudz vērtīgu īpašību,ne tikai tā spēja likt ēdienam labāk izskatīties. Portāls "Readers Digest" ir apkopojis faktus par pētersīļu pozitīvo ietekmi uz mūsu veselību.
19.jūl 2019
Mums tik pazīstamie tomāti izrādās spēj ne tikai radīt gardas maltītes, bet arī ietekmēt mūs veselību. Tomātos ir daudz vitamīnu un tie var novērst vēžu risku, uzlabot kaulu stiprumu, normalizēt cukura līmeni asinīs un sirds veselību. Bet ir vēl pieci mazāk zināmi ieguvumi, ko tomāti sniedz mūsu veselībai.
17.jūl 2019
Mellenes, līdzīgi, kā citas ogas ir bagātas ar antioksidantiem, kas labvēlīgi ietekmē mūsu veselību, piemēram, mazinot vēžu risku, normalizējot cukura līmeni asinīs, veicinot šūnu atjaunošanos.
16.jūl 2019
Dilles ir viens no veselīgakajiem un praktiskākajiem garšaugiem, kas atrodams vai ikvienā dārzā. Tās ne tikai papildina ēdienu, bet satur arī daudz mikroelementu, kas nāk par labu veselībai. Portāls "verywellfit" apkopojis diļļu veselīgās īpašības un arī to iespējamos blakusefektus.
14.jūl 2019
Ķirši ir viena no veselīgakajām ogām, ko varam ēst. Uzzini, kā tieši ķirši palīdz organismam un veicina tā labsajūtu.