Laikā, kad Latvija svin savu simtgadi, īpašu svētku sajūtu ikviens varam uzburt arī savās mājās. Kamēr vieni uz svētku galda, iespējams, liks tradicionālos latviešu ēdienus, tikmēr citiem piedāvājam pagatavot, ko neparastāku- ēdienus Latvijas karoga krāsās.
#BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU
Sastāvdaļas:
- 500 g svaigu biešu
- 300 g kartupeļi
- 1 paciņa kazas siera
- 2 nelieli sīpoli
- 3 daivas ķiploka
- 1.5-2 l dzeramā ūdens
- 1 tējkarote etiķa
- 1-2 tējkarotes linsēklu eļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Iztvaicē bietes;
- Nomizo un sagatavo visus dārzeņus;
- Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus;
- Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg;
- Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti;
- Zupu samaļ krēmzupas konsistencē;
- Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.
Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.
*Recepte no "gardezi.lv"
Turpinājumu lasi nākamajā lapā