RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

2.lapa

pixabay.com

#DZĒRVEŅU UN AVEŅU ŽELEJA AR SVAIGO SIERU

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigu dzērveņu
  • 100 g aveņu
  • 1 iepakojums svaigā siera bez piedevām
  • želatīns
  • cukurs pēc garšas
  • citrona sula

Pagatavošana:

  1. Ogas sajauc kopā un sablenderē vienā masā. Pēc garšas pievieno cukuru;
  2. Svaigo sieru sajauc ar cukuru un pievieno nedaudz citrona sulas. Svarīgi atcerēties, ka skābums būs jau no ogām, tāpēc citrona sula jāpievieno pavisam nedaudz;
  3. Sablenderētajām ogām pievieno želatīnu;
  4. Glāzē vai kādā citā nelielā traukā liek vienu kārtu ogu, tad svaigo krēmu un nobeigumā vēl vienu kārtu ogu;
  5. Atstāj uz dažām stundām ledusskapī, lai sastingst.

Padoms! Zem ogu kārtas var kārtot arī cepumus, tā ēdienu pēc garšas padarot līdzīgu siera kūkai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā