Pagatavo! Debešķīgi gardie ābolu pīrādziņi

© Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay

Ziemassvētki tuvojas straujiem soļiem. Tev nav ideju, ko celt uz mielasta galda? Ja visu svētku dienu nevēlies pavadīt, šiverējoties pa virtuvi, sāc par ēdieniem domāt laicīgi. Piedāvājam ābolu pīrāgu recepti, kas būs gan neticami garda, gan ātri pagatavojama.

Tev vajadzēs:

  • kārtaino mīklu;
  • 2 ābolus;
  • 4 valriekstus;
  • ābolu džemu;
  • pūdercukuru;
  • 2 olas;
  • 4 mīkstas karameles konfektes;
  • cepampapīru;
  • pannu;
  • mazu bļodiņu;
  • mīklas rulli;
  • dakšiņu;
  • nazi;
  • virtuves otiņu.

1. Vispirms pārgriez katru ābolu uz pusēm, izveidojot četras augļu pusītes.

2. Tad izņem ābola serdi un sēkliņas.

Ekrānšāviņš

3. Kad tas izdarīts, tad pārsit katru valriekstu un ieliec ābola viducī.

Ekrānšāviņš

4. Pēcāk ieliec karameles konfekti katrā ābolu pusītē.

5. Ņem kārtaino mīklu, izrullē.

6. Uzklāj uz pannas cepampapīru. Tad ar bļodiņas palīdzību uz mīklas uzspied četrus apļus, kurus pēc tam izkārto uz pannas.

Ekrānšāviņš

7. Pēc tam viscaur mīklas aplītim ar dakšiņu sadur caurumiņus.

8. Tad katra mīklas laukumiņa vidū uzklāj ābolu džemu.

9. Kad tiktāl esi ticis, novieto ābolu pusītes uz pannas.

Ekrānšāviņš

10. Tad sakul divus olas dzeltenumus. Kad tas izdarīts, apsmērē mīklu.

11. Tad no kārtainās mīklas izspied vēl 4 aplīšus, kuros pēc tam ar nazi veic iegriezumus.

Ekrānšāviņš

12. Tad katram no tiem veido formu uz bļodiņas.

Ekrānšāviņš

13. Tad mīklu ņem nost un liek virsū uz pannas izkārtotajiem āboliem.

Ekrānšāviņš

14. Pēc tam mīklu atkārtoti apsmērē ar sakulto olas dzeltenumu.

15. Visbeidzot liec pannu krāsnī un pīrāgus cep 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Beigās pīrādziņus vari pārkaisīt ar pūdercukuru! Lai labi garšo!

Ekrānšāviņš

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!