Rudzu pīrāgs ar olām un šprotēm

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis pīrāgs ir īstu latviešu un skandināvu gaumē. Turklāt droši šprotes var likt vairāk, jo bez šprotēm šis pīrāgs zaudē visu burvību.

Sastāvdaļas (12 porc.):

140g rudzu pilngraudu milti

100g auksts sviests

50g rīvēts cietais siers

2-3 ēd.k. auksts ūdens

1 tējk. cukurs ⠀

Pildījumam:

300g svaigais siers

100g šprotes “Kaija”

2 olas + 3 cieti vārītas olas

1 maziņš sīpols sāls

pipari

Foto: publicitātes

Pagatavošana (forma - 22cm):

1.Gatavo mīklu. Bļodā ieber miltus, cukuru, pievieno mazākos gabalos sagrieztu sviestu, sieru un saberž visu kopā. Izveidosies drupačas, kam pa vienai karotei pievieno aukstu ūdeni, kamēr mīklu var savelt bumbā. Darba virsmu pārkaisa ar rudzu miltiem un mīklu izrullē. Mīklu ieklāj formā, ar pirkstiem mīklu piespiež pie malām, veidojot maliņas. Tad formu uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.

2.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Pildījumam sajauc kopā svaigo sieru, sagieztu sīpolu, sasmalcinātas vārītas olas un iesit jēlas olas. No vārītas olas dzeltenumu var atstāt garnējumam. Pildījumam pievieno sāli un svaigi maltus piparus, visu samaisa.

3.Mīklu liek cepties uz 10-15 minūtēm. Tad formā pārliek pildījumu, izlīdzina un turpina cept vēl 20 minūtes.

4.Pīrāgu pilnībā atdzesē. Sagriež porciju gabaliņos un pa virsu kārto šprotes. Pīrāgu var garnēt ar lokiem, dillēm vai jebkuriem citiem zaļumiem. Var pārkaisīt ar olu dzeltenumiem.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis pīrāgs ir īstu latviešu un skandināvu gaumē. Turklāt droši šprotes var likt vairāk, jo bez šprotēm šis pīrāgs zaudē visu burvību.

Svarīgākais