RECEPTES: Veldzējoši kokteiļi paģiru rītam

© Scanpix

Lai kā mēs censtos, katram dzīvē var gadīties, ka otrais rīts pēc labas ballītes ir grūts, jo esam pārspīlējuši ar patērētā alkohola daudzumu. Lai mazinātu paģiru sekas un sevi palutinātu ar kādu spirdzinošu dzērienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā izmēģināt divus kokteiļus, kas palīdzēs atgūt možumu, ja iepriekš iedzerts pārāk daudz! Protams, šīs receptes var noderēt arī citreiz, un lai nobaudītu šos dzērienus, nav obligāti jāgaida rīts pēc “vētrainas” ballītes!

Melleņu un kazeņu bezalkoholiskais mohito ar medu

Publikācijas foto/AlkOutlet

Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm)

  • ~20 piparmētru lapas
  • 3 ēdamk. svaigi spiestas laima sulas
  • 2 ēdamk. medus
  • 1 glāze (250 ml) melleņu-kazeņu sulas vai nektāra (var izmantot tikai melleņu)
  • 1 glāze (250 ml) gāzēta minerālūdens vai club soda
  • ledus kubiņi

Rotāšanai

  • svaigas vai saldētas mellenes
  • piparmētru lapas
  • laima šķēles

Publikācijas foto/AlkOutlet

Pagatavošana

Katrā glāzē lieciet pa ~10 piparmētru lapām un kārtīgi saspaidiet, lai «izvilktu» no tām aromātu. Šeikerī vai krūkā sajauciet medu, melleņu-kazeņu sulu un laima sulu. Piepildiet glāzes ar ledu, pielej melleņu sulas maisījumu, tad piepildi glāzes ar minerālūdeni vai sodu. Rotājiet ar piparmētru lapām, mellenēm, laima šķēlēm un baudiet veldzējošo spirdzinājumu!

Eksotiskais džuleps (satur nedaudz alkohola)

Publikācijas foto/AlkOutlet

Sastāvdaļas

  • 1 glāze (250 ml) ananasu sulas
  • 1 glāze (250 ml) apelsīnu sulas
  • 1 apelsīns
  • sula no 1 laima
  • ledus kubiņi
  • 1 buntīte smalki sakapātu piparmētru lapiņu
  • Eila vai lāgera tipa alus, lai piepildītu glāzes

Rotāšanai

  • laima sķēlītes
  • piparmētru lapas
  • ananāsu šķēles

Publikācijas foto/AlkOutlet

Pagatavošana

Sagrieziet apelsīnu ripiņās, tad ripiņas vēl ceturtdaļās, sadaliet pa glāzēm un saspaidiet, lai izdalās sula. Glāzēs pievienojiet ledu, sakapāto piparmētru gabaliņus, samaisiet ar apelsīnu gabaliem. Katrā glāzē pielej ananasu un apelsīnu sulu vienādās proporcijās. Pielejiet laima sulu. Glāžu atlikušo daļu piepildiet ar savu iecienītāko eila vai lāgera tipa alu. Rotājiet ar piparmētru lapām, laima un ananasu šķēlēm un baudiet!

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!