Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.
Kulinārijas speciālisti stāsta, ka, lai panāktu maigu un gaisīgu tekstūru, kartupeļus pirms gatavošanas vajadzētu izmērcēt aukstā ūdenī.
Kartupeļu eksperti no uzņēmuma “Potato Goodness” skaidro: "Kartupeļu mērcēšana ūdenī palīdz noņemt lieko cieti, kas neļauj kartupeļiem vienmērīgi gatavoties, kā arī rada lipīgu tekstūru dārzeņa ārpusē."
Turklāt svarīgi, ka jāizmanto tieši auksts ūdens, norāda speciālisti, jo karstais ūdens reaģē ar cieti un apgrūtina tās atdalīšanos no kartupeļiem. Sagrieztus un nomizotus kartupeļus pirms vārīšanas ieteicams mērcēt aukstā ūdenī vismaz 30 minūtes, taču var atstāt arī ilgāk.
Dažkārt pat iesaka dārzeņu mērcēšanai izmantot ledus ūdeni.
"Piepildiet lielu bļodu ar aukstu ūdeni un sauju ledus. Nomizotus kartupeļus ielieciet ūdenī un ļaujiet tiem nostāvēties vismaz 30 minūtes vai stundu," saka eksperti.
Pēc tam rūpīgi jāizņem kartupeļi no trauka ar rokām vai ar sieta palīdzību, lai nepieskartos bļodas apakšā esošajai cietei. Biezenis izdosies daudz maigāks un gaisīgāks nekā tad, ja tas būtu pagatavots bez mērcēšanas.