Neparasts veids, kā izvārīt olu, lai dzeltenums būtu ārpusē

© Pixabay

Ja Lieldienās tev prāts nesas ne tikai uz olu notiesāšanu, bet arī uz eksperimentēšanu, tad pamēģini neparastu veidu, izvārot olu tā, lai tās dzeltenums būtu ārpusē. Teiksi, ka tas nav iespējams? Būsi pārsteigts, atklājot, ka tas patiesi ir izdarāms.

Vispirms ar lukturīti pārbauda olas krāsu.

Pēcāk ar līmlenti aplīmē visu olu.

Kadrs no video

Tad paņem gaiši brūnas zeķubikses un tajās ieliek ietīto olu.

Zeķubikšu galus kārtīgi nostiprina un savirpina.

Kadrs no video

Pēc tam, turot aiz zeķubikšu abiem galiem, ar rotējošu kustību olu griež vairākas minūtes.

Kad tas izdarīts, atkal ar lukturīša palīdzību pārbauda olas krāsu, ja tā ir kļuvusi tumšāka nekā sākumā, tad tā ir gatava vārīšanai.

Kadrs no video

Izņem olu no zeķubiksēm, taču skoču nenoņem nost. Katliņā ielej ūdeni un olu vāra.

Kadrs no video

Pēc tam olu ieliek bļodā, kurā iebērti ledus gabaliņi, un patur pāris minūtes.

Kadrs no video

Tālāk no olas noņem līmlenti un noloba tās čaumalu.

Būsi pārsteigts, redzot, ka visa ola ir dzeltenā krāsā!

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais