Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".
Viena no labākajām lietām šajā receptē ir tās daudzpusība. Tie, kam patīk spēcīga ķiploku garša, var pievienot papildu daiviņu vai arī pievienot dažas papildu piparmētru lapiņas garšas pastiprināšanai.
Kāds “BBC Good Food” dalībnieks, kurš recepti novērtēja ar piecām zvaigznēm, iesaka pievienot arī nedaudz cukura un citrona, lai iegūtu "papildu garšas sajūtas".
Tzatziki recepte
Sastāvdaļas:
Svaigs gurķis, nomizots, bez sēklām
170 g grieķu jogurta
Viena neliela ķiploka daiviņa, saspiesta
Sauja piparmētru lapu, sasmalcinātas
Gurķi sarīvējiet uz smalkas rīves, pievienojiet šķipsniņu sāls un ar rokām izspiediet visu lieko šķidrumu.
Sarīvēto gurķi ielieciet bļodā ar jogurtu, pēc tam pievienojiet ķiplokus un piparmētru lapiņas un labi samaisiet.
Nedaudz asākai garšai varat pievienot citrona sulu vai kaltētu sarkano papriku. Pēc garšas var pievienot arī labas kvalitātes olīveļļu - lieliski noderēs, lai mērcētu maizi.
Glabājiet mērci hermētiskā traukā ledusskapī un izlietojiet trīs dienu laikā.
Mērce ir ne vien ļoti garšīga, bet arī liesa, pateicoties izmantotajam grieķu jogurtam.
Lai labi garšo!