Kā pagatavot tradicionālās "austiņas"

© Pixabay

Cepumu pagatavošanai (4 personām) nepieciešama vien kārtainā mīkla (500g) un cukurs (300g).

Pagatavošana:

  • galdu nokaisa ar cukuru. Pa virsu liek kārtaino mīklu, pārber ar cukuru un rullē. Ik pa laikam pārkaisot ar cukuru, rullē līdz izveidojies taisnstūris;
  • mīklas katru garāko malu cieši saritina līdz centram. Griež 1 cm biezās šķēlēs un liek ar ūdeni apsmidzinātā cepešpannā. Pa virsu vēl pārkaisa cukuru. Cep 200 °C 20-30 min., līdz cepumi ir zeltaini brūni un cukurs karamelizējies;
  • pasniedz atdzesētus.

Avots

Virtuvē

Domājot par brokastu ēdieniem, daudziem pirmais, kas nāk prātā, ir sviestmaizes, brokastu pārslas, putras vai olas. Ja jums ir apnikuši ierastie brokastu ēdieni, iesakām izmēģināt jaunu recepti - grieķu jogurtu ar piedevām!

Svarīgākais