Šausmīgi garšīgi: Helovīna cepumi ar balto un tumšo šokolādi

© Foto: depositphotos.com

Pagatavo šos svētku cepumus ar baltās un tumšās šokolādes kombināciju un iepriecini savus Helovīna svinētājus.

SASTĀVDAĻAS

250 g milti

60 g kakao pulveris ar cukuru

sāls

230 g sviests

150 g pūdercukurs

2 tējk.vaniļas ekstrakts

85 g baltā šokolāde

280 g tumšā šokolāde

Foto: depositphotos.com

PAGATAVOŠANA

1.Sajauc miltus, kakao, sāli, mīkstu sviestu, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu. Sadala iegūto mīklu divās daļās un ievieto ledusskapī uz 60 minūtēm;

2.Pēc stundas izņem vienu mīklas gabalu un sagriež to 15 mazās figūrās vai apļos. Liek tos līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes. Tikmēr vienādās daļās balto un tumšo šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī;

3.Gatavos cepumus iemērciet izkausētā tumšajā vai baltajā šokolādē (pēc saviem ieskatiem), ļauj tai nožūt un pēc tam veido rakstus no citas šokolādes.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.