Divas izcilas receptes aprikožu laikā: keksiņi un biezpiena sacepums

© Pixabay

Aprikožu laikā noteikti jāpalutina ģimene ar kādu desertu, kas gatavots no šiem saldajiem, aromātiskajiem augļiem.

Biezpiena sacepums ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 600 g aprikožu
  • 100 g sviesta
  • 1,5 glāzes miltu
  • 4 olas
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 300 g 15% krējuma
  • 400 g 6% biezpiena
  • 0,5 glāzes cukura

Pagatavošana

Sviestu sajauc ar miltiem, lai izveidojas sīkas drupačas.

Atsevišķi sakuļ vienas olas baltumu ar sodu. Sajauc baltumu ar miltu un sviesta masu un iejauc smilšu mīklu.

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 40 minūtēm.

Aprikozes sīki sagriež.

Dziļā bļodā sajauc biezpienu un krējumu. Atsevišķi sakuļ 3 olas ar šķipsniņu cukura.

Olu masu apvieno ar biezpiena masu, pievieno aprikozes.

Mīklu izrullē apļa formā un liek apaļā cepšanas formā, izveidojot augstas maliņas.

Biezpiena un aprikožu masu lej uz mīklas.

Cep cepeškrāsnī 70 minūtes 170° temperatūrā.

Aprikožu kēksiņi

Sastāvdaļas

  • 6 - 9 gatavas aprikozes
  • 200 ml piena
  • 2 ēdamkarotes 12% krējuma
  • 100 g sviesta
  • 240 g kviešu miltu
  • 250 g cukura
  • 0,5 tējkarote cepamā pulvera
  • 0,25 tējkarote sodas
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Sviestu izkausē un nedaudz atdzesē. Dziļā traukā ar mikseri nelielā ātrumā sajauc pienu, krējumu un vienu olu.

Pieber cukuru un turpina kult, līdz tas izkusis. Sakultajai masai pievieno kausētu sviestu, šķipsniņu sāls, sodu un cepamo pulveri.

Maisījumam pakāpeniski pieber miltus, ar lāpstiņu iejauc mīklu.

Kēksu formā liek papīra groziņus, tos līdz pusei pilda ar mīklu. Vidū liek aprikozes pusīti ar mīkstumu uz leju.

Cep kēksiņus 30 minūtes 180° grādu temperatūrā.

Pasniedz atdzisušus. Labu apetīti!

Izmēģini arī šo aprikožu recepti!